Επιστολη- Παρεμβαση του Επαγγελματικου και Βιοτεχνικου Επιμελητηριου Ροδοπης στον Υπουργο Εσωτερικων

Σχετικά με την έκδοση φωτογραφιών για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη Παναγιώτη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα Νικόλαο, απέστειλε ο Πρόεδρος   του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης, σχετικά με την πρόθεση του Υπουργείου να αναθέσει σε μία εταιρεία την έκδοση φωτογραφιών για αστυνομικές ταυτότητες σε όλη την Ελλάδα. Στην επιστολή επισυνάπτεται το  ψήφισμα του Σωματείου Φωτογράφων Ροδόπης το οποίο υιοθέτησε ομόφωνα  το Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης  κατά την υπ.αριθμ. 2/26.02.2018 συνεδρίασή  του.

Συγκεκριμένα:

 
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης επιθυμεί να σας μεταφέρει τον έντονο προβληματισμό του αλλά και την αντίθεση του, στους σχεδιασμούς σας να αναθέσετε σε μία μόνο εταιρεία την έκδοση φωτογραφιών για τα νέα δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων, πανελληνίως, εντός των αστυνομικών τμημάτων.
 
Η πρόθεση σας αυτή, θα σηματοδοτήσει την καταστροφή για τον κλάδο του επαγγελματία φωτογράφου, σε μία περίοδο που αντιμετωπίζει έντονες δυσκολίες αλλά και πλήττεται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες έχουν επενδύσει σημαντικά κεφάλαια για την προμήθεια του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού και η συγκεκριμένη δραστηριότητα αποτελεί μεγάλο μέρος των εσόδων τους. Την ποιότητα των υπηρεσιών τους αποδεικνύει το γεγονός ότι για το ελληνικό διαβατήριο, το οποίο αποτελεί ένα από τα ασφαλέστερα έγγραφα παγκοσμίως, χρησιμοποιείται φωτογραφία από τους επαγγελματίες φωτογράφους. Επίσης, χιλιάδες πολίτες θα αναγκαστούν να μεταβαίνουν σε άλλες πόλεις ώστε να εξυπηρετηθούν από αστυνομικά τμήματα που θα διαθέτουν την συγκεκριμένη υποδομή, γεγονός που θα δημιουργήσει επιπλέον δυσκολίες. Σημαντικότατα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν όμως και άτομα με κινητικά προβλήματα αλλά και κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών.
 
Κύριε Υπουργέ,
 
Τα τελευταία χρόνια της κρίσης, οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες της χώρας δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Με τις υψηλότατες φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και τα τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα, πληρώνουν δυσανάλογα μεγαλύτερο μέρος της κρίσης από αυτό που τους αναλογεί.

Επειδή το επάγγελμα του φωτογράφου απασχολεί σημαντικό αριθμό επαγγελματιών και διατηρεί θέσεις εργασίας, σας ζητούμε να  τους διαβεβαιώσετε επισήμως ότι δεν θα ισχύσει τίποτα από τα παραπάνω. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα έχετε οδηγήσει ένα ολόκληρο επάγγελμα σε αφανισμό.
 
Παρακαλούμε άμεσα για τις ενέργειές σας και για την αποδοχή του αιτήματός μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.