Επιστημονικο προσωπικο στο Διεθνες Πανεπιστημιο της Ελλαδος

Η Επιτροπή Διαχείρισης του Ειδικού Λογαριασμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) για την εκτέλεση της πράξης «Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (Λειτουργία – Ανάπτυξη)», που υλοποείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (Ε.Π.Ε.Δ.Β.Μ.) 2007-2013, Άξονας προτεραιότητας 2: «Αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής εξόδου», με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον κ. Νικόλαο Μουσιόπουλο, Καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. και Αντιπρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Δι.Πα.Ε. και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, προτίθεται να απασχολήσει με σύμβαση ανάθεσης έργου (ορισμένης χρονικής διάρκειας με δυνατότητα ανανέωσης) εξωτερικό συνεργάτη που πληροί συγκεκριμένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, τα οποία περιγράφονται ακολούθως.

1. Ερευνητικό Επιστημονικό Προσωπικό (Academic Assistants) για την προετοιμασία μαθημάτων Νομικού περιεχομένου των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΔιΠαΕ..

Απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα:
• Πτυχίο Πανεπιστημιακού Τμήματος Νομικής Σχολής Ελληνικού ή Αγγλικού ή Γερμανικού Πανεπιστημίου.
• Διδακτορικό Δίπλωμα Αγγλικού ή Αμερικάνικου ή Γερμανικού ή Αυστριακού Πανεπιστημίου στο Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας ή στο Δίκαιο Νομικής Πληροφορικής ή στο Πολιτισμικό Δίκαιο (Δίκαιο και Τέχνη).
• Ενεργή ερευνητική ενασχόληση. Θα συνεκτιμηθεί ανάλογη αποδεδειγμένη ερευνητική ή διδακτική εμπειρία στα αντίστοιχα γνωστικά αντικείμενα καθώς και αποδεδειγμένη ουσιαστική συμμετοχή σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών αντίστοιχων σχολών.
• Άριστη Γνώση εφαρμογής βασικών προγραμμάτων Η/Υ (Windows, εφαρμογών Microsoft Office, εφαρμογών διαδικτύου κ.α.).
• Άριστη γνώση της αγγλικής και γερμανικής γλώσσας.

2. Ερευνητικού Επιστημονικού Προσωπικού (Academic Assistant) για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών της Σχολής Επιστημών Τεχνολογίας «Ενεργειακά Συστήματα» με αντικείμενα απασχόλησης:

α) την υποστήριξη της διδασκαλίας στα διδασκόμενα μαθήματα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος της Σχολής (προετοιμασία εργαστηριακών ασκήσεων, ηλεκτρονική υποστήριξη μαθημάτων, κλπ).
β) συμμετοχή σε προετοιμασία και υλοποίηση ερευνητικών προτάσεων από το ΔιΠαΕ.

Ως θεματικές περιοχές ενδιαφέροντος των διδασκομένων μαθημάτων ορίζονται οι ακόλουθες: Διοίκηση Ενεργειακών Συστημάτων (Ενέργεια και Αγορές, Εμπόριο και Διαχείριση Ρίσκου, Στρατηγική Διαχείρισης Ενέργειας και Επιχειρήσεις, Αγορές Δικαιωμάτων Εκπομπής Ρύπων, Δίκαιο Περιβάλλοντος)

Απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα:
• Διδακτορικό Δίπλωμα ιδρύματος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή αντίστοιχου αγγλόφωνου ιδρύματος του εξωτερικού, Τμημάτων Οικονομικών ή Πολυτεχνικών Σχολών με θέμα σε γνωστικό αντικείμενο σχετικό με τις παραπάνω περιοχές.
• Δίπλωμα ή Πτυχίο ιδρύματος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή αντίστοιχου αγγλόφωνου ιδρύματος του εξωτερικού, Τμημάτων Οικονομικών ή Πολυτεχνικών Σχολών.
• Αποδεδειγμένη πενταετής τουλάχιστον ενεργή ερευνητική απασχόληση ή διδακτική εμπειρία ή συνδυασμό αυτών σε γνωστικά αντικείμενα των παραπάνω θεματικών περιοχών σε ιδρύματα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης του εσωτερικού ή αντίστοιχα αγγλόφωνα ιδρύματα του εξωτερικού, μετά την απόκτηση του βασικού πτυχίου-διπλώματος καθώς και της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (όπου χρειάζεται).
• Άριστη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας.

Η συνολική κατ’ αποκοπή αμοιβή θα οριστεί από την Επιτροπή Διαχείρισης του Ειδικού Λογαριασμού και είναι ανάλογη των προσόντων των επιλεγέντων. Ο επιλεχθείς υποψήφιος θα παρέχει της υπηρεσίες τους ως ελεύθερος επαγγελματίας με σύμβαση ανάθεσης έργου παροχής υπηρεσίας που δεν υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής του Π.Δ. 164/2004 (άρθρα 2 παρ.1 και άρθρο 6 παρ.2), εμπίπτει δε στις εξαιρέσεις της παραγράφου 8 του άρθρου 6 του ν. 2527/1997, όπως αυτή είχε τροποποιηθεί με το άρθρο 14 παρ. 2 του ν. 3369/2005 και διατηρήθηκε σε ισχύ αναριθμούμενη με το άρθρο 10 του ν. 3812/2009.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν έντυπη και ηλεκτρονική αίτηση (σύμφωνα με το υπόδειγμα που διατίθεται στον ιστοχώρο του ΔΙ.ΠΑ.Ε.) συνοδευόμενη από βιογραφικό σημείωμα και θεωρημένα αντίγραφα τίτλων σπουδών, πιστοποιήσεων και βεβαιώσεων απασχόλησης, καθώς και κάθε άλλο στοιχείο που θα τεκμηριώνει τα στοιχεία της έντυπης αίτησης. Επιπλέον προσόντα (λ.χ. μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών, δημοσιεύσεις, γνώσεις σε συστήματα ηλεκτρονικής υποστήριξης μαθημάτων) θα συνεκτιμώνται αναλόγως κατά την αξιολόγηση η οποία μπορεί να περιλαμβάνει και προσωπική συνέντευξη. Επίσης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν και κάθε άλλο στοιχείο που μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση ορθής κρίσης για την εμπειρία, τις γνώσεις και την καταλληλότητά τους.

Οι άρρενες υποψήφιοι πρέπει υποχρεωτικά να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή νομίμως να έχουν απαλλαγεί από αυτές. Θα αξιολογηθούν μόνο οι αιτήσεις υποψηφίων που θα κατατεθούν, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, ή θα αποσταλούν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, η οποία θα παραληφθεί και θα πρωτοκολληθεί το αργότερο μέχρι τη Παρασκευή 10/12/2010 και ώρα 14:30 στη διεύθυνση: Ειδικός Λογαριασμός ΔΙ.ΠΑ.Ε. 14ο χλμ Θεσ/νίκης – Μουδανιών 570 01 Θέρμη, Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται: στην κ. Θωμαΐς Γκριμπίζη (τηλ. 2310 – 474563, fax 2310 – 2310 474 569, e-mail [email protected] για τη θέση 1, στoν κ. Ιωάννη Κώνστα (τηλ. 2310 – 807 532, fax 2310 – 474 590, e-mail [email protected] για τη θέση 2.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.