Επισκεψη του υπουργου αγροτικης αναπτυξης στον ΕΛΓΑ
«Βασικό πρόταγμα όλων μας πρέπει να είναι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα και οι ανάγκες τους», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας, απευθυνόμενος σε υπηρεσιακούς παράγοντες και στους εκπροσώπους των εργαζομένων του ΕΛΓΑ, τον οποίο επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας, στο πλαίσιο των επαφών του με εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου.
Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος σημείωσε ότι στη συνάντηση καθορίσθηκε το χρονοδιάγραμμα τόσο για τον εκσυγχρονισμό του Οργανισμού όσο και για την τήρηση των υποχρεώσεών του. Όπως είπε, τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί θα τηρηθούν.
Αναφερόμενος στο νέο πλαίσιο λειτουργίας του ΕΛΓΑ, ο πρόεδρός του επισήμανε ότι θα δικαιωθούν οι προσδοκίες των παραγωγών, «λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις οικονομικές συγκυρίες και τις δεσμεύσεις που υπάρχουν».

Ξεκινά η ψηφιοποίηση
Σε ό,τι αφορά στην ψηφιοποίηση του ΕΛΓΑ εκτίμηση της Διοίκησης είναι ότι με τη λήξη των δικαστικών εκκρεμοτήτων θα υπάρχει η δυνατότητα έως το τέλος Σεπτεμβρίου να έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα των άμεσων εκτιμήσεων «στο χωράφι» από τους εκτιμητές του Οργανισμού, με συνυπολογισμό γεωχωρικών δεδομένων.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν στον υπουργό το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Οργανισμού, των μετακινήσεων που, όπως σημείωσαν για τον ΕΛΓΑ αποτελούν κανόνα και όχι εξαίρεση, την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας και μια σειρά άλλων ζητημάτων.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
