Επιπλεον χωρο για να μπορεσουν να δουλεψουν ολοι θα ζητησουν οι πωλητες βιομηχανικων προιοντων της Λαικης Κομοτηνης

Επανεκκίνηση και για τις πωλήσεις βιομηχανικών ειδών στις λαϊκές αγορές της Ροδόπης

Φως στο τέλος του τούνελ βλέπουνε επιτέλους οι πωλητές βιομηχανικών προϊόντων των Λαϊκών της Ροδόπης, μιας και από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου θα τους επιτραπεί επιτέλους να προχωρήσουν σε πωλήσεις των προϊόντων τους, μετά από σχεδόν τρείς μήνες απραξίας.
 
Με την επαναλειτουργία της αγοράς, επιτράπηκε και η πώληση των ειδών τους, όμως όπως μας μετέφερε ο πωλητής κ. Μεχμέτ Γιουξέλ, αυτό που ελπίζουν είναι ότι στο παζάρι της Κομοτηνής το Σάββατο, θα τους δοθεί επιπλέον χώρος, ώστε να μπορέσουν όλοι τους, και όχι ένα μέρος, να τοποθετήσει πάγκους.
 
Να υπενθυμίσουμε πως η λειτουργία και του εμπορικού κομματιού της Λαϊκής, γίνεται με τον περιορισμό του 50% των πωλητών, τηρουμένων φυσικά και των αποστάσεων (5 μέτρα μεταξύ πάγκων).
 
Παρόλα αυτό ο νόμος, σημειώνει ο κ. Γιουξέλ, δίνει τη δυνατότητα στο Δήμο, αν το επιθυμεί, να δώσει επιπλέον χώρο, ώστε να μπορέσουν, τηρώντας τις αποστάσεις, να δουλέψουν όλοι.
 
Μάλιστα θα πρέπει να τονιστεί πως στην επίμαχη Υπουργική Απόφαση, προβλέπεται η υποχρεωτική επέκταση χώρου αγορών ή λειτουργία παράλληλων αγορών, και μόνο σε περίπτωση μη τεχνικής δυνατότητας επέκτασης του χώρου αγορών ή λειτουργίας παράλληλων αγορών, δραστηριοποιείται το πενήντα τοις εκατό των κλάδων παραγωγών/εμπόρων.
 
Όπως εξήγησε ο κ. Γιουξέλ, αν αναλογιστεί κάποιος ότι δεν τους έχει επιτραπεί για 3 μήνες να λειτουργήσουν, είναι δύσκολο να αποδεχθούν ότι οι μισοί θα πρέπει να περιμένουν ακόμα μια εβδομάδα για να πουλήσουν τα προϊόντα τους, για αυτό και θα γίνουν επαφές μέσα στην εβδομάδα με τον Δήμο Κομοτηνής και τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γκαράνη, ώστε να αναζητηθεί τρόπος για να λειτουργήσουν όλοι καθώς και η μία εβδομάδα για κάποιους μπορεί να είναι μεγάλο διάστημα.
 
Το ίδιο ελπίζουν να ισχύσει και σε όλες τις λαϊκές που γίνονται στους υπόλοιπους οικισμούς της Ροδόπης, αν και η Λαϊκή της Κομοτηνής έχει από τη φύση της περισσότερους πωλητές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.