Επιπλεον 50 εκατ. ευρω για ιδιωτικες επενδυσεις LEADER σε ολη τη χωρα

Για την ικανοποίηση του συνόλου του ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός και ο υφυπουργός Γιάννης Οικονόμου, με γνώμονα την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την ενθάρρυνση των επενδύσεων στις αγροτικές περιοχές, ενέκριναν τη διάθεση επί πλέον πόρων από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), δημόσιας δαπάνης ύψους 50 εκ. €, ώστε να ικανοποιηθεί το σύνολο του ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε για ιδιωτικές επενδύσεις στις τρέχουσες προσκλήσεις των τοπικών προγραμμάτων LEADER σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης «με αυτό τον τρόπο θα εγκριθούν όλες οι θετικά αξιολογημένες προτάσεις των επιχειρήσεων το αμέσως επόμενο διάστημα, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικου Επιμελητηρίου Ροδόπης όπως & των περισσοτέρων Επιμελητηρίων της χώρας».

Ο κ.Γραβάνης υπενθυμίζει πως το ΕΒΕΡ σε συνεργασία με τον βουλευτή Ροδόπης κ.Στυλιανίδη Ευρυπίδη επανειλημμένα είχαν θέσει το θέμα στην ηγεσία του Υπουργείου ώστε να επωφεληθούν οι επιχειρήσεις των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, απευθύνοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους Υπουργούς Σπήλιο Λιβανό και Γιάννη Οικονόμου για την έγκριση των επιπλέον πόρων.

https://www.facebook.com/antonis.gravanis/posts/10221992927907165

Με τον τρόπο αυτό δίνεται το πράσινο φως στις Ομάδες Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) – Αναπτυξιακές Εταιρείες ΟΤΑ να εντάξουν στα τοπικά τους προγράμματα το σύνολο των θετικά αξιολογημένων ιδιωτικών επενδύσεων, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.