Επιπλεον 11,7 εκατ. ευρω για Τοπικα Προγραμματα LEADER

1.000.000 ευρώ στην Αναπτυξιακή Ροδόπης

Την έγκριση νέων πιστώσεων συνολικού ύψους 11.776.000 ευρώ που θα ενισχύσουν τα τοπικά προγράμματα 11 περιοχών της χώρας, στο πλαίσιο του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου.
 
Τα κονδύλια αυτά θα ενισχύσουν τα τοπικά προγράμματα προσέγγισης LEADER που υλοποιούν οι αντίστοιχες Ομάδες Τοπικής Δράσης, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα αιτήματα υποψήφιων επενδυτών για χρηματοδότηση.
 
«Ο σκοπός μας είναι να επιταχύνουμε την απορρόφηση των κονδυλίων του ΠΑΑ και ταυτόχρονα να ικανοποιήσουμε αιτήματα υποψήφιων επενδυτών που θέλουν να αναπτύξουν ή να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους στην ελληνική ύπαιθρο» δήλωσε μετά την σχετική υπογραφή ο αναπληρωτής υπουργός κ. Βαγγέλης Αποστόλου τονίζοντας πως « ακόμα και μέσα στη βαθιά κρίση υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης, ειδικά στην επαρχία» και επισημαίνοντας πως «προς αυτή την κατεύθυνση εμείς θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι τα χρήματα, μέχρι το τελευταίο ευρώ, θα πιάνουν τόπο».
 
 
Μεταξύ των Ομάδων Τοπικής Δράσης για τις οποίες εγκρίθηκαν νέες πιστώσεις είναι και η Αναπτυξιακή Ροδόπης, η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρό της κ.Μιχάλη Βεζυριαννίδη θα ενισχυθεί με ένα ποσό της τάξεως του 1.000.000 ευρώ.
 
 Το μεγαλύτερο μέρος αυτών σύμφωνα με τον ίδιο θα διατεθεί σε ήδη ανοιχτά προγράμματα που είχαν ως καταληκτική ημερομηνία τον περασμένο Σεπτέμβριο έτσι ώστε να καταφέρουν να ολοκληρωθούν, ενώ όπως διευκρίνισε ένα μικρό ποσό θα διατεθεί και για την υλοποίηση λίγων μικρής δυναμικότητας προγραμμάτων, για τα οποία αναμένεται να βγει νέα προκήρυξη τους επόμενους μήνες, στο ίδιο μοντέλο με την προκήρυξη του Σεπτεμβρίου.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.