Επιμενει ο Εμπορικος Συλλογος στην αναποτελεσματικοτητα του ανοιγματος των καταστηματων στις 10.00

Ζητά την ανάδειξη σε κεντρικό επίπεδο του θέματος από πολιτικούς εκπροσώπους της περιοχής

Στην αναποτελεσματικότητα του μέτρου ανοίγματος των καταστημάτων στις 10.00 το πρωί επανέρχεται ο εμπορικός σύλλογος Κομοτηνής ζητώντας από εκπροσώπους της τοπικής πολιτικής σκηνής να αναδείξουν το θέμα σε κεντρικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος μεταφέροντας τη δυσαρέσκεια των μελών του κάνει λόγο για αναποτελεσματικό μέτρο που δημιούργησε αναστάτωση στην τοπική αγορά. Αιτιολογώντας τη θέση του ο Εμπορικός σύλλογος εξηγεί πως η αλλαγή αυτή έχει δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα συνωστισμού στην πόλη μας καθώς πολλοί καταναλωτές επισκέπτονται την αγορά τις πρωινές ώρες συνδυάζοντας τις αγορές τους με τις συναλλαγές στις υπόλοιπες υπηρεσίες.

«Η μη λειτουργικότητα εφαρμογής του μέτρου αυτού στην περιοχή μας έγκειται στο γεγονός ότι λόγω των τοπικών συνθηκών, το ωράριο τις αγοράς έχει διαμορφωθεί έτσι, ώστε το σύνολο των καταστημάτων να κλείνουν κατά τις μεσημεριανές ώρες και να ανοίγουν πάλι το απόγευμα. Έτσι ο χρόνος των καταναλωτών ουσιαστικά περιορίζεται» υπογραμμίζει συγκεκριμένα.

Για το λόγο αυτό ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής ζητά για μία ακόμα φορά από τα συναρμόδια Υπουργεία, Ανάπτυξης και Υγείας να αντιληφθούν το λάθος και να εξαιρεθεί η πόλη της Κομοτηνής από την εφαρμογή του μέτρου έναρξης λειτουργίας της αγοράς στις 10 το πρωί. Επίσης καλεί τους βουλευτές του Νομού μας και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης «που γνωρίζουν καλά τις συνθήκες διαβίωσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων της περιοχής, να συνταχθούν με τη θέση μας ασκώντας πίεση στους υπευθύνους για την άρση της απόφασης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.