Επιλογη ιδιωτη για εκδοση συνταξης

Από 15 Νοεμβρίου το κλείσιμο των ραντεβού μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ

Μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ οι ασφαλισμένοι θα μπορούν από τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου να επιλέγουν για την έκδοση της σύνταξής τους έναν από τους 179 ιδιώτες, πιστοποιημένους πλέον, δικηγόρους και λογιστές – φοροτεχνικούς που… πιάνουν δουλειά στον ΕΦΚΑ. Παράλληλα, «τρέχουν» και οι διαδικασίες για τον δεύτερο κύκλο πιστοποίησης επιπλέον 1.200 λογιστών και δικηγόρων, καθώς η εκπαίδευσή τους ξεκινάει σήμερα.

Η έκδοση της πλειονότητας των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, που μαζί με τις διεθνείς, τις επικουρικές και τα εφάπαξ ξεπερνούν τις 300.000, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2022 αποτελεί πλέον τον νούμερο ένα στόχο της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και της διοίκησης του ΕΦΚΑ. Βέβαια, στις πρώτες προτεραιότητες βρίσκεται και η εξυπηρέτηση του πολίτη, κυρίως μέσω του νέου τηλεφωνικού κέντρου 1555. Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, με προσωπικό του μήνυμα προς τους εργαζομένους, ο διοικητής του Φορέα, Παναγιώτης Δουφεξής, καλεί όσους το επιθυμούν να δηλώσουν έως τις 30 Νοεμβρίου την πρόθεσή τους να στελεχώσουν το νέο τμήμα εξυπηρέτησης και επισημαίνει ότι αυτό θα λειτουργεί με μετρήσιμους στόχους και μπόνους εφόσον αυτοί οι στόχοι επιτυγχάνονται.

Από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, οι 179 πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι θα μπορούν να επιλέγονται από τους ασφαλισμένους για να αναλάβουν την έκδοση της σύνταξής τους. Ηδη από την περασμένη Τετάρτη, οι πρώτοι ιδιώτες λογιστές και δικηγόροι που πέρασαν τις εξετάσεις μπορούν να υποβάλουν αίτημα εγγραφής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί ( Μάλιστα, από σήμερα Παρασκευή 12 Νοεμβρίου θα μπορούν να ορίζουν και τη χρονική διαθεσιμότητά τους για μελλοντικές συναντήσεις – ραντεβού με τους ασφαλισμένους που υποβάλλουν αίτημα συνταξιοδότησης.

Αναλυτικά, εφόσον ο ασφαλισμένος μπαίνει στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ για να υποβάλει ηλεκτρονικά αίτημα συνταξιοδότησης, θα βλέπει και ποιοι πιστοποιημένοι είναι διαθέσιμοι (έχουν αναλάβει λιγότερες από 5 υποθέσεις). Αφού επιλέξει αυτόν που επιθυμεί, τότε θα ορίζει και την ημερομηνία και ώρα του ραντεβού μαζί του. Εφόσον η υπόθεσή του ανατεθεί στον επαγγελματία της επιλογής του, θα λάβει e-mail μέσω του οποίου θα επικυρώνεται και το ραντεβού που έχει επιλέξει.

Υπενθυμίζεται πως σε πρώτη φάση οι πιστοποιημένοι μπορούν να αναλάβουν νέες συνταξιοδοτικές υποθέσεις των τ. ΙΚΑ, τ. ΟΓΑ και τ. ΟΑΕΕ.

«Τρέχουν» και οι διαδικασίες για τον δεύτερο κύκλο πιστοποίησης επιπλέον 1.200 λογιστών και δικηγόρων

Παράλληλα, σήμερα ξεκινά και ο 2ος κύκλος εκπαίδευσης – πιστοποίησης των επόμενων στη σειρά προτεραιότητας 1.200 λογιστών και δικηγόρων. Οι εξετάσεις θα γίνουν την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου και θα μπορούν να συμμετάσχουν, εκτός από αυτούς που εκπαιδεύτηκαν κατά τον 2ο κύκλο, και όσοι δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις της προηγούμενης εβδομάδας. Να σημειωθεί εδώ ότι οι εκπρόσωποι των λογιστών και των δικηγόρων έχουν ζητήσει από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ να συμμετάσχουν και όσοι απέτυχαν ενώ είχαν παρακολουθήσει την εκπαίδευση του 1ου κύκλου. Με αφορμή την πλήρη ενεργοποίηση του ενιαίου αριθμού εξυπηρέτησης των πολιτών 1555, ο διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής, σε ανοικτή επιστολή του ενημερώνει τους εργαζομένους ότι στόχος είναι αφενός οι περισσότερες τηλεφωνικές γραμμές των υποκαταστημάτων να καταργηθούν σταδιακά και το σύνολο των κλήσεων να περνάει υποχρεωτικά μέσα από το 1555, μειώνοντας έτσι τον φόρτο εργασίας των υπαλλήλων, αφετέρου εντός του 2022 αρκετές από τις υπηρεσίες που παρέχονται και με φυσικό και με ψηφιακό τρόπο να παρέχονται αποκλειστικά ψηφιακά. Ο κ. Δουφεξής καλεί όσους εργαζομένους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο τμήμα εξυπηρέτησης του 1555 να υποβάλουν τη σχετική αίτηση έως το τέλος Νοεμβρίου. Επισημαίνει, δε, ότι έχουν θεσπιστεί κίνητρα – μπόνους εφόσον οι συμμετέχοντες επιτυγχάνουν ποσοτικούς στόχους επίλυσης ζητημάτων ασφαλισμένων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.