Επιφυλακη για τη νεα γενια του εντομου loxostege sticticalis

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να εμφανιστεί η επόμενη γενιά των προνυμφών που χτύπησαν καλλιέργειες σε Έβρο, Ροδόπη και όλη την ΑΜΘ

Να επιτείνουν οι αγρότες τον έλεγχο των χωραφιών τους, ζητά με ανακοίνωσή της η ΔΑΟΚ Έβρου για τις προνύμφες του εντόμου loxostege sticticalis, που έπληξε εκτάσεις στον Έβρο, τη Ροδόπη και άλλες περιοχές της ΠΑΜΘ.

Όπως τονίζει, έχει ξεκινήσει ήδη η επόμενη γενεά του λεπιδόπτερου εντόμου το οποίο είχε προσβάλλει έντονα τις καλλιέργειες σε όλες σχεδόν τις περιοχές του Έβρου κατά το μήνα Ιούλιο.

Αυτή την χρονική περίοδο παρατηρούνται μεγάλοι πληθυσμοί στο στάδιο του ακμαίου (πεταλούδα), και της εναπόθεσης των αυγών τους.

 Σε λίγες ημέρες θα γίνει η εκκόλαψη τους και οι προνύμφες που θα εμφανιστούν είναι αυτές που προσβάλλουν τις καλλιέργειες.

Σε όλη την ευρύτερη περιοχή οι πεταλούδες  δεν βρίσκονται στο ίδιο στάδιο ανάπτυξης , κάτι που σημαίνει ότι δεν θα έχουμε ταυτόχρονη εμφάνιση προνυμφών  σε όλες τις περιοχές.

Γι’ αυτό συστήνεται  στους αγρότες να ελέγχουν συχνά  τα αγροκτήματα τους και να προχωρούν σε επεμβάσεις, όταν οι προνύμφες προσβάλλουν τις καλλιέργειές τους, με εγκεκριμένα εντομοκτόνα ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης της ετικέτας κάθε σκευάσματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.