«Επιχειρηση νοικοκυρεμα» σε 40… «χυμα» νομικα προσωπα προανηγγειλε ο Γ. Παυλιδης

Η Περιφέρεια συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο, αλλά αγνοεί τα της διαχείρισής τους - Τουλάχιστον τρεις τέτοιες περιπτώσεις στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης

Τον προβληματισμό του για την ύπαρξη 40 περίπου νομικών προσώπων, όπου η Περιφέρεια συμμετέχει στο μετοχικό τους κεφάλαιο αλλά ουσιαστικά απουσιάζει από τη διαχείρισή τους, εξέφρασε στο περιθώριο της προχθεσινής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου ο περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Παυλίδης. Ο κ. Παυλίδης έκανε λόγο για «χύμα» λειτουργία των συγκεκριμένων νομικών προσώπων, διαπιστώνοντας πως καμία υπηρεσία της Περιφέρειας τα προηγούμενα χρόνια δεν παρακολουθούσε τα πεπραγμένα των διοικήσεών τους και την οικονομική διαχείριση. 

Γιώργος Παυλίδης «Υπήρχαν σχήματα, που από το 2002-2003 και μετά ήταν ανενεργά και το τι έχουν, αν έχουν, πού πήγε το κεφάλαιό τους, ποια είναι η τύχη τους δεν το ξέρουμε»

«Υπήρχαν σχήματα που από το 2002-2003 και μετά ήταν ανενεργά», παρατήρησε, για να σχολιάσει με νόημα πως «το τι έχουν, αν έχουν, πού πήγε το κεφάλαιό τους, ποια είναι η τύχη τους δεν το ξέρουμε». «Υπάρχουν εταιρίες οι οποίες είναι υπό εκκαθάριση και “σέρνονται”», προσέθεσε, «καθώς κανείς δεν ελέγχει και δεν παρακολουθεί τον εκκαθαριστή». «Πίσω από εκεί υπάρχουν περιουσίες, ταμειακές καταθέσεις», συνέχισε, «και όλα αυτά θα πρέπει να ερευνηθούν και να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις». «Αυτές οι εταιρίες δεν ανήκουν 100% στην περιφέρεια», διευκρίνισε, «όμως η περιφέρεια συμμετέχει σε αυτές και όπου συμμετέχει θα νοικοκυρευτεί». «Φυσικά δεν ανακατευόμαστε στο αυτοδιοίκητο αυτών των εταιριών, που έχουν μια δομή και ελέγχονται κατά τις διαδικασίες του νόμου», επισήμανε, «αλλά σε ό,τι συμμετέχουμε, ό,τι ανήκει στην κοινωνία θα ακολουθήσει το δρόμο, που είναι ορθός και που θα επιλεγεί νομικά ορθά και σύμφωνα με το συμφέρον όλων μας».
 
Ανάμεσα στα 40 νομικά πρόσωπα, που προανήγγειλε ενεργότερη εμπλοκή της Περιφέρειας ο κ. Γιώργος Παυλίδης, τουλάχιστον 3 βρίσκονται στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης. Ο λόγος για την Αναπτυξιακή Ροδόπης, όπου ήδη έχει ξεκινήσει μια τομή, με ανάληψη της προεδρίας από τον αντιπεριφερειάρχη, κ. Χρήστο Μέτιο, για το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων «Ορφέας» και για την υπό εκκαθάριση Αναπτυξιακή Εταιρία της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.