Επιασε τοπο η παρεμβαση Ε. Στυλιανιδη για τους δασικους χαρτες

Στοιχεία για τις διανομές γης στα αγροκτήματα Γρατινής και Εργάνης-Ν. Πέτρα ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες το υπ. Περιβάλλοντος

Μετά την παρέμβαση του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη άμεση και θετική υπήρξε η αντίδραση του Υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα, ο οποίος κινητοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου προκειμένου να βρεθεί η καταλληλότερη λύση για να αποφύγουν οι πολίτες ενδεχόμενα έξοδα και κυρίως ταλαιπωρία.

Η πρώτη κίνηση του Υπουργείου και των αρμοδίων υπηρεσιών για διόρθωση διαπιστωμένων λαθών έχει ήδη δρομολογηθεί και κοινοποιήθηκε στο Βουλευτή.  Συγκεκριμένα με έγγραφο που απέστειλε το Υπουργείο Περιβάλλοντος προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, τη Διεύθυνση Δασών Ροδόπης και τη Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών ζητά την αναζήτηση στοιχείων από την αρμόδια Διεύθυνση Πολιτικής Γης για τα αγροκτήματα Γρατινής και Εργάνης-Ν. Πέτρας προκειμένου να ενημερωθεί ο δασικός χάρτης, καθώς φαίνεται να μην έχουν ληφθεί υπόψη στην μεν πρώτη περίπτωση η διανομή γης στο αγρόκτημα Γρατινής λόγω απουσίας ψηφιοποίησης, στη δε δεύτερη δεν ελήφθησαν υπόψη οι διανομές που έγιναν κατά τα έτη 1930, 1959 και 1978.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται πως ειδικά για το αγρόκτημα Εργάνης-Ν. Πέτρας, η Διεύθυνση Δασών Ροδόπης έχει ήδη διαπιστώσει από την αρχή της ανάρτησης την εσφαλμένη απεικόνιση ορισμένων περιοχών για τις οποίες προτίθεται να υποβάλλει αυταπάγγελτα πρόδηλο σφάλμα.

Ο Βουλευτής ευχαρίστησε το Υπουργό για την γρήγορη ανταπόκριση και ζήτησε να επιλυθεί συνολικά το ζήτημα στην περιοχή της Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.