«Επενδυτικος» ο τουρισμος του Χειμωνα στον Δημο Μαρωνειας – Σαπων

Κρατήσεις έως το επόμενο έτος έχει ο παραδοσιακός ξενώνας «Ρωμυλία» που βρίσκεται στην Ξυλαγανή – Μεταξύ αυτών και εργαζόμενοι στην ΒΙΠΕ που αναζητούν το «ησυχαστήριό» τους

Το στοίχημα της επισκεψιμότητας και κατά τους τρέχοντες Χειμερινούς μήνες, φαίνεται πως κερδίζει ο παραδοσιακός ξενώνας «Ρωμυλία» που ξεκίνησε την λειτουργία του, όντας το πρώτο σχετικό εγχείρημα, στον οικισμό της Ξυλαγανής, προ δύο ετών, μετρώντας σήμερα κρατήσεις οι οποίες «τρέχουν» έως και το επόμενο έτος.

Μετά από ένα ικανοποιητικό Καλοκαίρι με «παραδοσιακούς» επισκέπτες που επιλέγουν την περιοχή του Δήμου Μαρωνείας Σαπών για τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις, ο φετινός Χειμώνας εν αντιθέσει με την κυρίαρχη ίσως άποψη, βρίσκει τον ξενώνα γεμάτο, με διαφορετικού ωστόσο είδους επισκέπτες όπως εξήγησε η ιδιοκτήτριά του κ.Λαμπρινή Παπαδοπούλου μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» δείχνοντας και τον «μετασχηματισμό» των επισκεπτών ανά εποχή αλλά και το ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον για την περιοχή, τόσο από άποψη τουρισμού και όχι μόνο.

Ξεκινώντας από το Καλοκαίρι η ίδια έκανε λόγο για μια ικανοποιητική χρονιά, που αποτυπώνει ωστόσο μία νέα τάση, το γεγονός ότι ο κόσμος αρχίζει να στρέφεται και να αναζητά λιγότερο πολυσύχναστα και πιο «παρθένα» μέρη,  χαρακτηριστικό άλλωστε της παραλιακής ζώνης του Δήμου Μαρωνείας. –  Σαπών, ο οποίος μάλιστα διαθέτει και το δίπτυχο θάλασσας- βουνού.

Κι αν το Καλοκαίρι αποτελεί κατεξοχήν περίοδο διακοπών και άρα επισκεπτών, ο φετινός Χειμώνας έχει φέρει ανέλπιστη όπως εξήγησε η ίδια κίνηση, με άλλου είδους ωστόσο επισκέπτες, κύριο χαρακτηριστικό των οποίων είναι το ενδιαφέρον τους για τον τόπο προκειμένου να επενδύσουν σε αυτόν.

Έρχονται αποφασισμένοι να επενδύσουν

Μάλιστα όπως υπογράμμισε η ίδια χαρακτηριστικά αρκετοί εκ των επισκεπτών του ξενώνα είναι άνθρωποι που όχι απλά ενδιαφέρονται για να επενδύσουν στον τόπο, αλλά έρχονται ήδη αποφασισμένοι και άρα η άφιξή τους συνεπάγεται με την αναζήτηση ακινήτων, αγροτεμαχίων και ό,τι άλλου ενδείκνυται για επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα.

Η κ.Παπαδοπούλου έδωσε μάλιστα το παράδειγμα επισκεπτών από την προηγούμενη εβδομάδα, από την νησιωτική χώρα, που ήρθαν στην περιοχή και επένδυσαν με την αγορά γης για την καλλιέργεια ελαιόδεντρων, αναγνωρίζοντας τα «ανταγωνιστικά» χαρακτηριστικά της περιοχής.

«Έρχονται επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι, αναγνωρίζοντας τι έχει να προσφέρει ο τόπος μας και το πόσο ανταποδοτικός είναι» ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια για να σταθεί στο γεγονός ότι «οι δικοί μας δεν το γνωρίζουν ή σε κάθε περίπτωση δεν το εκμεταλλεύονται».

Πέραν των εν δυνάμει επενδυτών ένα κομμάτι των επισκεπτών του «Ρωμυλία» αποτελούν εργαζόμενοι την ΒΙΠΕ της Κομοτηνής, κυρίως από τα μεγάλα αστικά κέντρα, οι οποίοι εξεπιτούτου επιλέγουν να μείνουν στην Ξυλαγανή αναζητώντας την ηρεμία του οικισμού και της υπαίθρου. «Ψάχνουν τις ώρες μετά την δουλειά τους το ησυχαστήριό τους όπως μου μεταφέρουν χαρακτηριστικά» ανέφερε η ίδια εξηγώντας τους λόγους που επιλέγουν την διαμονή τους στην Ξυλαγανή.

Από τώρα οι κρατήσεις για το φετινό Καλοκαίρι

Και αν το φετινός Χειμώνας μέχρι στιγμής, έχει αποδεχτεί κερδοφόρος για την ίδια και την επιχείρησή της, όπως έκανε γνωστό ήδη έχει ξεκινήσει το ενδιαφέρον και οι κρατήσεις για το ερχόμενο Καλοκαίρι, κυρίως από πελάτες που «επιστρέφουν» την περιοχή και τον ξενώνα.

Γεγονός που η ίδια δεν χαρακτηρίζει τυχαίο, καθώς όπως επισημαίνει θεωρεί την περιοχή σημείο «κομβικό» που συνδυάζει βουνό, θάλασσα και φυσικό πλούτο αλλά και ανθρώπους και συλλογικότητες που έχουν να προσφέρουν πολλά. Στην λογική μάλιστα αυτή πέραν της φιλοξενίας η ίδια προσφέρει και πληροφορίες αλλά και επιλογές παράλληλων δράσεων, που αφορούν και την παραγωγή της περιοχής, με επισκέψεις σε οινοποιεία και ελαιοτριβεία της περιοχής που κερδίζουν το ενδιαφέρον του κόσμου που τα επισκέπτονται. Μάλιστα η πλειοψηφία έρχεται «διαβασμένη» και ζητά περισσότερες πληροφορίες από την ίδια.

Κλείνοντας η ίδιας θέλησε για ακόμα μια φορά να καλέσει, ειδικά τους νέους ανθρώπους να επιστρέψουν στον τόπο τους και να επενδύσουν σε αυτόν. «Ακόμα και πριν ξεκινήσω το όλο εγχείρημα δεν ήμουν σίγουρη και με όσους το συζητούσα επίσης με αποθάρρυναν, ωστόσο ο ξενώνας έχει καταφέρει να γίνει προορισμός, που είναι και το σημαντικότερο δεδομένο, το να έρχεται κάποιος για εσένα» ανέφερε. «Με την ίδια λογική καλώ τους νέους να επαναπατριστούν και να δώσουν μία νέα πνοή στον τόπο μας» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.