Επαναλειτουργει απο σημερα ο Μεθοριακος Σταθμος της Νυμφαιας

Θα συνεχιστούν οι εργασίες ώστε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε «εμπλοκή» στο μέλλον

Ξεκινά εκ νέου σήμερα την λειτουργία του, μετά από μία εβδομάδα «λουκέτου» αλλά και εντατικών εργασιών, ο Μεθοριακός Σταθμός της Νυμφαίας, μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών, για την «φιλοξενία» των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ που θα διεξάγουν τους ελέγχους στους εισερχόμενους ταξιδιώτες.

Και αν η επίσημη αναγγελία δια στόματος του αρμοδίου Νίκου Χαρδαλιά δεν ήρθε, λόγω των γεγονότων στην Κόρινθο, που δεν «επέτρεψαν» την παρουσία του υφυπουργού στη καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής, η επιβεβαίωση ήρθε δια στόματος του βουλευτή Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη εν αναμονή της έκδοσης του σχετικού ΦΕΚ.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο συνοριακός σταθμός της Νυμφαίας αναμένεται να ανοίξει και να παραμείνει καθημερινά «ανοιχτός» από τις 07:00 το πρωί έως και τις 23:00 το βράδυ, όπως οι υπόλοιποι μεθοριακοί σταθμοί, ενώ αναμένεται να συνεχίσουν οι εργασίες για να μπορέσει να υποδεχθεί τον κύριο όγκο των τουριστών το καλοκαίρι.

Όπως εξήγησε ο κ. Στυλιανίδης τα συνεργεία του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στο σημείο για την διεξαγωγή των δειγματοληπτικών ελέγχων από τις 7.00 το πρωί έως τις 23:00, ωστόσο όταν συμπληρώνεται ο αλγόριθμος των ελέγχων που ορίζουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας θα μπορούν να διέρχονται και περισσότερα οχήματα. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν θα ελέγχονται το σύνολο των διερχόμενων οχημάτων, θα ελέγχονται ωστόσο ως προς την απαραίτητη προσκόμιση της βεβαίωσης ότι έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα, είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε τη βεβαίωση νόσησης ισχύος δύο έως εννέα  μηνών από την αναγραφόμενη σε αυτό ημερομηνία νόσησης που έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή.

Κατά τους ελέγχους θα εξετάζεται και η πιστότητα των προαναφερθέντων βεβαιώσεων, ενώ σε περίπτωση που αυτή δεν διαπιστωθεί οι ταξιδιώτες θα επιστρέφουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

«Ελπίδα και ευχή μας είναι φέτος ο οδικός τουρισμός να έχει τόνωση και στην περιοχή μας και στην Βόρεια Ελλάδα»

«Η υπόθεσης της Νυμφαίας είναι μια διδακτική υπόθεση για το νομό και την ΠΑΜΘ και αποδεικνύει πόσα πολλά μπορούμε να πετύχουμε, όταν λειτουργούμε ενωτικά οργανωμένα και με γρήγορα αντανακλαστικά» ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης ευχόμενος «να επιδείξουμε τα ίδια αντανακλαστικά και σε άλλα ζητήματα για να έχουμε γρήγορο αποτέλεσμα».

«Ελπίδα και ευχή μας είναι φέτος ο οδικός τουρισμός να έχει τόνωση και στην περιοχή μας και στην Βόρεια Ελλάδα γενικότερα» συνέχισε ο ίδιος, καταθέτοντας την «μετρημένη αισιοδοξία» του για την εισροή νέων επισκεπτών και την εδραίωση μιας σχέσης τουριστικής ανάπτυξης με νέες αγορές. «Τόσο οι περιορισμοί στις αεροπορικές πτήσεις όσο και η δήλωση που υπάρχει από Ρωσία και Ρουμανία ότι δεν θα επιλέξουν την τουρκική αγορά, λόγω των εκεί προβλημάτων, μάς κάνουν να ελπίζουμε» τόνισε.

Ο κ.  Στυλιανίδης αναφέρθηκε και στην ανάγκη πλήρους αξιοποίησης της διόδου ως προς την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, επισημαίνοντας ωστόσο πως και γι’ αυτό απαιτείται η συνεργασία και η συνεισφορά όλων, Περιφέρειας, Δήμων, Οικονομικών και Παραγωγικών φορέων, για να δηλώσει εκ νέου την πλήρη υποστήριξή του, όταν αυτές υπάρξουν.

Ο ίδιος υπενθύμισε πως βασικός κορμός των προτάσεων που είχε καταθέσει προς την ΠΑΜΘ αποτελεί η δημιουργία ενός κεντρικού ψηφιακού εργαλείου, στο κινητό κάθε διερχόμενου από τον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας, ως άλλος «ξεναγός», που θα ενημερώνει σε σχέση με τις διαδρομές, τις πολιτιστικές και λοιπές δραστηριότητες, τα τοπικά προϊόντα κ.α.

«Αυτό το εργαλείο είναι ένα εργαλείο έξυπνης πόλης που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της Κομοτηνής, αλλά και των  υπολοίπων οικισμών της Ροδόπης που μπορούν να αποτελέσουν τόπους εναλλακτικού τουρισμού» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.