Επαναφερει το αιτημα για την αρση της απαγορευσης διελευσης τουριστικων λεωφορειων στον Καθετο Αξονα Κομοτηνη -Μακαζα ο Α. Γραβανης

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη

Επιστολή στον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη Χάρη απέστειλε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης με την οποία επαναφέρει το πάγιο αίτημα των τοπικών φορέων για άρση της απαγόρευσης διέλευσης τουριστικών λεωφορείων στον Κάθετο Άξονα Κομοτηνής – Μακάζα, με αφορμή την υπογραφή του Κοινού Προγράμματος Δράσης στον τομέα του τουρισμού που υπογράφτηκε με την Βουλγαρία.

Ο κ. Γραβάνης αναφέρεται στην πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των Υπουργείων Τουρισμού των δύο χωρών για το Κοινό Πρόγραμμα Δράσης της περιόδου 2020-2022 ζητώντας την συμπερίληψη σε αυτό της άρσης της «αδικαιολόγητης» όπως την χαρακτηρίζει απαγόρευσης διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από τον Κάθετο Άξονα Κομοτηνής – Μακάζα.

Αναλυτικά ο κ. Γραβάνης αναφέρει στην επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
 
Η Συμφωνία που πρόσφατα υπογράψατε για το Κοινό Πρόγραμμα Δράσης  της περιόδου 2020-2022 στον τομέα του τουρισμού με την Υπουργό Τουρισμού της Βουλγαρίας, κ. Νικολίνα Ανγκέλκοβα πιστεύουμε ότι θα έχει πολλαπλά οφέλη στην τουριστική ανάπτυξη των δύο χωρών. Όπως ορθά τονίσατε τα ποσοστά των Ελλήνων τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Βουλγαρία είναι πολύ υψηλά, όπως και τα ποσοστά των Βουλγάρων που επισκέπτονται την Ελλάδα αυξάνονται συνεχώς.
 
Στην Ροδόπη, το γνωρίζουμε αυτό, λόγω του Κάθετου Άξονα στα  Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, καθώς από το συγκεκριμένο σημείο  οι διελεύσεις στην χώρα μας αγγίζουν το ενάμιση εκατομμύριο. Θεωρούμε λοιπόν ότι στο εν λόγω Κοινό Πρόγραμμα Δράσης  θα ήταν χρήσιμο  να προβλέπεται και η άρση της  αδικαιολόγητης απαγόρευσης διέλευσης τουριστικών λεωφορείων. Η συγκεκριμένη απαγόρευση, όπως αναλυτικά σας ενημερώσαμε στην τελευταία επίσκεψη σας στην Κομοτηνή, πλήττει την μαζική προσέλευση τουριστών στην περιοχή μας και στέρει από  τις επιχειρήσεις  σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης.
 
Για τους παραπάνω λόγους, σας επαναφέρουμε το χρόνιο αίτημα των τοπικών φορέων για άρση της απαγόρευσης διέλευσης λεωφορείων από τον Κάθετο Άξονα στην Ροδόπη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.