Ενθαρρυντικη η κινηση στα Ξενοδοχεια της Κομοτηνης τους τελευταιους μηνες

Εκδηλώσεις, αλλά και εκδρομικά γκρουπ βοήθησαν να υπάρξουν καλές πληρότητες στην περιοχή

Σε καλά επίπεδα η κίνηση και στις παραλιακές περιοχές της Ροδόπης

Σε καλά επίπεδα κινήθηκαν από τον Απρίλιο και μετά οι επισκέψεις στα ξενοδοχεία της Κομοτηνής, λόγω εκδηλώσεων, ορκωμοσιών αλλά και εορτών, αναστρέφοντας την άσχημη κατάσταση των δύο τελευταίων χρόνων.

Αυτό τόνισε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ροδόπης κ. Γιώργος Χρυσοχοΐδης, που εξήγησε πως στην περιοχή μας βλέπουμε ακόμα και αυτές τις ημέρες εκδρομικά γκρουπ εσωτερικού, που κρατούν ζωντανή και την πόλη και την κίνηση.

Και ενώ περιμένουν να δουν πως η ακρίβεια θα επηρεάσει την συμπεριφορά των εν δυνάμει επισκεπτών, σημείωσε πως είναι θετικό ότι οι τοπικοί φορείς έχουν αρχίσει να αλλάζουν την προσέγγισή τους στον τουρισμό, κάτι που ελπίζει πως θα συνεχιστεί.

Σταθερή κίνηση από το Πάσχα

Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, από το Πάσχα και μετά, οι αριθμοί διαμονής στην πόλη ήταν αρκετά καλοί, ιδιαίτερα τον Μάϊο, όταν έγιναν αρκετές εκδηλώσεις στην πόλη, ενώ καλά πήγε και ο Ιούνιος.

Συνήθως εντός της πόλης,  είναι αναμενόμενο να υπάρχει μια κάμψη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όμως αυτό δεν συνέβη τουλάχιστον στις αρχές Ιουλίου, μιας και από τη μια είχαμε επισκέπτες από την Τουρκία για το Κουρμπάν Μπαϊράμ, τους Ρουμάνους τουρίστες που διανυκτερεύουν Κομοτηνή, αλλά και γκρουπάκια εσωτερικού τουρισμού καθώς και θεατρικές παραστάσεις που έρχονται, και δίνουν μια ανάσα στα ξενοδοχεία και έχουν κρατήσει γενικά την πόλη.

Στο πιο αυστηρά τουριστικό κομμάτι, στο Φανάρι και τη Μαρώνεια, υπάρχει καλή κίνηση φέτος, παρόλο που, επειδή ο θερινός τουρισμός λειτουργεί με κρατήσεις που γίνονται πολλούς μήνες πριν, είχαν θέματα με τις τιμές, που άλλαζαν κάθε μήνα.

Παρόλα αυτά η χρονιά φαίνεται να πηγαίνει σχετικά καλά, τηρουμένων των αναλογιών, και θεωρεί πως αποτελεί μια παρακαταθήκη για το μέλλον.

Ανησυχία για την ακρίβεια

Ο κ. Χρυσοχοΐδης βλέπει πως μετά από 2 χρόνια περιορισμών, ο κόσμος φαίνεται να θέλει να ξεσκάσει, να ταξιδέψει, κάτι που φαίνεται τόσο στην περιοχή μας όσο και αλλού.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η ακρίβεια που αυξάνει το κόστος της καθημερινότητας, και όχι μόνο των διακοπών, κάτι που όμως προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει κάμψει την θέληση των πολιτών να κάνουν έστω και ολιγοήμερες διακοπές.

Ο χειμώνας όμως να είναι τόσο δύσκολος όσο αναμένεται, μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα. «Είναι κάτι που το βλέπουμε, το ζούμε και μας ανησυχεί, και δεν θα μας αφήσει αλώβητους, και το θέμα είναι πως θα λειτουργήσει ο κόσμος» ανέφερε.

Προς το παρόν αντέχουν, και το καλοκαίρι πηγαίνει αρκετά καλά, έχουν τις κρατήσεις τους, γίνονται αρκετοί γάμοι, και οδεύουν σε μια κανονικότητα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Θετικές κινήσεις για τον τουρισμό

Πάντως σημείωσε πως πέρα από τα βραχυπρόθεσμα προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν, είναι θετικό ότι ξεκινούν οι τοπικοί φορείς να προσεγγίζουν διαφορετικά το θέμα του Τουρισμού.

Ως παράδειγμα έφερε τις μελέτες του τουρισμού που έγιναν πέρυσι από το Δήμο Κομοτηνής, τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας, τους influencer που έφερε το Επιμελητήριο, και βλέπει θετικά το γεγονός ότι όλοι μπαίνουν σε μια λογική πιο επιχειρηματικού τουρισμού, με την σκέψη για δημιουργία οργανισμού διαχείρισης προορισμού, την ταυτότητα του τόπου, την αναγνωρισιμότητα, που θεωρεί πως θα τα ακούμε όλο και περισσότερο στην περιοχή μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.