Ενστασεις στον ΕΛΓΑ για τα πορισματα ζημιων απο χαλαζι

Προθεσμία έως 8 Μαρτίου

Τον πίνακα με τα πορίσματα εκτίμησης ζημιών από το χαλάζι της 22ας Ιουνίου 2020 στις καλλιέργειες της Δημοτικής Κοινότητας Σαπών απέστειλε προς τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών ο ΕΛΓΑ.

Τα πορίσματα αυτά είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων παραγωγών για 10 ημερολογιακές ημέρες, δηλαδή μέχρι τις 8 Μαρτίου. Κάθε ενδιαφερόμενος παραγωγός μπορεί να πληροφορηθεί τα πορίσματα των πραγματογνωμοσυνών. Όποιος διαφωνεί με αυτά, μπορεί να υποβάλει αίτηση επανεκτίμησης μέσα στην παρακάτω προθεσμία των 10 ημερολογιακών ημερών.

Η προθεσμία υποβολής ενστάσεων ολοκληρώνεται στις 8 Μαρτίου.

Να σημειωθεί ότι ο πίνακας περιέχει μόνο τα αποτελέσματα των επιτόπιων πραγματογνωμοσυνών που διενήργησαν οι γεωπόνοι εκτιμητές του ΕΛ.Γ.Α στα αγροτεμάχια, όπως αυτά δηλώθηκαν από τους καλλιεργητές. Σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει την αποζημίωση παραγωγή των ζημιωθέντων αγροτεμαχίων και το ύψος της αποζημίωσης που προκύπτει από αυτή και δεν δημιουργεί δέσμευση στον Οργανισμό για καταβολή αποζημίωσης.

Υπενθυμίζεται ότι η απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή της σχετικής αποζημίωσης είναι:

• Η εμπρόθεσμη, υποβολή από τον παραγωγό Δήλωσης Καλλιέργειες/ Εκτροφής στην οποία θα αναφέρονται και οι ζημιωθείσες καλλιέργειες.

• Η εμπρόθεσμη καταβολή της αντίστοιχης ασφαλιστικής υπέρ ΕΛ.Γ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.