ΕΝΙΔΥΚ: «Αλληλεγγυη στους εργαζομενους των Πετρελαιων Καβαλας»

«Να ανακληθούν τώρα όλες οι απολύσεις!»

Η ΕΝ.ΙΔ.Υ.Κ.  εκφράζει μέσω ανακοίνωσης, την αλληλεγγύη της στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους των «ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ», «που δίνουν πολύμηνο αγώνα ενάντια στις απολύσεις και στο σχέδιο εργολαβοποίησης της εργοδοσίας της “Energean”», όπως εξηγεί.

Παράλληλα το συνδικαλιστικό εργατικό σωματείο καταγγέλλει «τη νέα προκλητική επίθεση της εργοδοσίας της «Energean» απέναντί στους εργαζόμενους, που αποθρασυνόμενη από την διαχρονική στήριξη των Κυβερνήσεων, προχώρησε στην απόλυση 24 εργαζομένων».

«Καθόλου τυχαία, ανάμεσα στους απολυμένους είναι όλα τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων» σπεύδει να τονίζει η ΕΝΙΔΥΚ για να επισημάνει πως «η “Energean” ποινικοποιεί την συνδικαλιστική οργάνωση, εφαρμόζει “μαύρη λίστα” ενάντια στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους για το δικαίωμα στη δουλειά, για να επιβάλλει ένα εργασιακό μεσαίωνα, χωρίς εργατικά δικαιώματα, με εντατικοποίηση».

Σύμφωνα με την ΕΝΙΔΥΚ «η νέα αυτή επίθεση της εταιρίας δείχνει τον τρόπο και σε άλλους μεγαλοεργοδότες. Δείχνει όμως και το δρόμο σε όλους εμάς τους εργαζόμενους ότι απέναντι στον αυταρχισμό και την εργοδοτική τρομοκρατία απαντάμε με:

Δυνάμωμα της οργάνωσης-Δυνάμωμα της Αλληλεγγύης

Απειθαρχία και ανυπακοή στους νόμους που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων»

«Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις. Καμία δίωξη, Καμία ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων για το δικαίωμα στην δουλειά» τονίζει κλείνοντας η ΕΝΙΔΥΚ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.