ΕΝΦΙΑ και για το 2017 χωρις αλλαγες

Καμία έκπτωση

Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) θα κληθούν και φέτος να καταβάλλουν στο Δημόσιο πάνω από 7,4 εκατομμύρια φυσικά και νομικά πρόσωπα. 

Η κυβέρνηση θα επιβάλλει και κατά το τρέχον έτος το φόρο αυτό χωρίς αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του σε σύγκριση με πέρσι.

Τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα αποστείλει στους λογαριασμούς που τηρούν στο σύστημα TAXISnet περίπου 7,35 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και 55.000 νομικά πρόσωπα τα εκκαθαριστικά σημειώματα για τον ΕΝΦΙΑ του 2017.

Δεν θα ισχύσει, μάλιστα, τελικά η υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα από την ΔΕΘ ότι θα αυξηθεί το ποσοστό έκπτωσης από το 50% στο 100% του φόρου για κάθε φορολογούμενο που πληροί μια σειρά εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.
Παρόλα αυτά να θυμίσουμε πως σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, η απαλλαγή των αγροτεμαχίων και των λοιπών εδαφικών εκτάσεων εκτός σχεδίων πόλεων ή οικισμών από τον συμπληρωματικό ΕΝ.Φ.Ι.Α. (από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων που επιβάλλεται σε όσα φυσικά πρόσωπα έχουν ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ) θα ισχύσει και το 2017.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.