Ενα νεο παραδοσιακο καφενειο στην σκια του πλατανου του «Ταμπακ Χανε»

Καφές και παραδοσιακά προϊόντα της Θράκης σας περιμένουν επτά ημέρες την εβδομάδα από τις 6 το πρωί έως τις 11 το βράδυ

Ένας νέος χώρος αφιερωμένος πλήρως στην παράδοση, είτε με την κυριολεκτική έννοια του όρου, είτε με πιο σύγχρονες έννοιες, όπως η «παράδοση» των Ελλήνων στον καφέ, άνοιξε τις πόρτες του πριν από ακριβώς μια εβδομάδα στο κέντρο της Κομοτηνής, αναβαθμίζοντας, αισθητικά και ποιοτικά, την γειτονιά του Τεμένους Ταμπάκ Χανέ.

Ο λόγος για το ομώνυμο παραδοσιακό καφενείο που άνοιξε τις πόρτες του στην οδό Γ.Νικολάου 5 και το οποίο χρωστά το όνομά του στην ιστορική παράδοση της περιοχής όπου βρίσκονταν τα βυρσοδεψία στα οποία γινόταν η επεξεργασία του δέρματος.

Το παραδοσιακό πλέον καφενείο «Ταμπάκ Χανέ» δημιουργήθηκε από την ομάδα “Schema Design Lab” σε πλήρη αρμονία και με απόλυτο σεβασμό στην αισθητική και αρχιτεκτονική του τεμένους, με μοναδική μοντέρνα «νότα» ίσως τα νέα, πιο βιομηχανικά κουφώματα. Η ομάδα του αρχιτεκτονικού γραφείου που οραματίστηκε και έφερε εις πέρας το νέο αυτό project έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην διαμόρφωση του αύλειου χώρου, του καταστήματος στο οποίο ακολουθήθηκε η τεχνική του σταμπωτού δαπέδου σε μια πιστή απομίμηση παραδοσιακής αυλής, ενώ το παραδοσιακό σκηνικό συμπληρώνει ο «επιβλητικός» πλάτανος.

Η πίστη στην παράδοση δεν αφορά μόνο στην αρχιτεκτονική επιμέλεια του καταστήματος αλλά και στα προϊόντα που μπορεί να βρει κανείς σε αυτό, καθώς δίνεται έμφαση στον καφέ, αλλά και σε μια σειρά λοιπών προϊόντων που μπορεί να βρει κανείς στα ράφια του όπως σουτζούκ λουκούμ, ραβανί και καρυδόπιτα με παγωτό, παραδοσιακά σιροπιαστά, ξηρούς καρπούς, βότανα και ροφήματα της Ροδοπίτικης εταιρείας “Grizo & Prasino”, ελαιόλαδο φυσικά αρωματισμένο του ελαιοτριβείου «Κύκλωπας» και φυσικά τα χειροποίητα προϊόντα της «Αξίζω ΙΚΕ» του Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων.

Από τις 6 το πρωί για τον πρωινό σας καφέ αλλά και πλούσιο πρωινό, έως και τις 11 το βράδυ, για την ικανοποίηση των προσωπικών σας γευστικών απολαύσεων ή ακόμα και για δώρο σε φίλους και πιθανούς επισκέπτες που επιθυμούν να πάρουν μαζί τους κατά την αναχώρησή τους γεύσεις Κομοτηνής, και όχι μόνο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.