Εν εξελιξει οι προθεσμιες στηριξης οινοπαραγωγων

Ενημέρωση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΑΜΘ

Για τις αιτήσεις στήριξης οινοπαραγωγών, η προθεσμία των οποίων είναι εν εξελίξει ενημερώνει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συγκεκριμένα η Διεύθυνση επισημαίνει τα εξής:

1. Από 23η Ιουλίου έως και την 29η Ιουλίου 2021 υποβάλλονται αιτήσεις στήριξης στο πλαίσιο του μέτρου απόσταξης οίνου σε περίπτωση κρίσης. Όσοι ενδιαφερόμενοι, για ένταξη στο μέτρο, οινοπαραγωγοί επιθυμούν να διαθέσουν ποσότητα οίνου προς απόσταξη μπορούν να υποβάλλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρονικά, σύμφωνα με το άρθρο 11 «Υποβολή αιτήσεων» της παρούσας, μέσω της αντίστοιχης ψηφιακής υπηρεσίας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Α.Α.Τ. https://distillation.agriculture.gov.gr/distillationf/

Στόχοι του Προγράμματος είναι η αντιμετώπιση των σοβαρών διαταραχών της αγοράς στον αμπελοοινικό τομέα για λόγους που σχετίζονται με την κρίση που προκάλεσε η πανδημία COVID-19.

Δικαιούχοι της στήριξης του προγράμματος είναι οινοποιητικές επιχειρήσεις που παράγουν ή διαθέτουν στο εμπόριο τα προϊόντα που αναφέρονται παράρτημα VII μέρος II του κανονισμού (ΕΕ) υπ’ αρ. 1308/2013, οργανώσεις οινοπαραγωγών, ενώσεις δύο ή περισσότερων παραγωγών, διεπαγγελματικές οργανώσεις.

2. Από την 1η Ιουλίου έως και την 20η Σεπτεμβρίου υποβάλλονται αιτήσεις στήριξης από οινοπαραγωγικές επιχειρήσεις στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Α.Α.Τ. για το Πρόγραμμα Επενδύσεων σε Επιχειρήσεις Οινοπαραγωγής, συμφωνα με πληροφορίες που μπορείτε να βρείτε στη θέση http://www.minagric.gr/index.php/el/eservisesmenu-2/epixoinopoihsh2018

Το πρόγραμμα αφορά επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής, στη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου οίνου και στο marketing των οινικών προϊόντων, εφαρμόζεται στο σύνολο της χώρας και οι ενδιαφερόμενες για χρηματοδότηση επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά, μέσω της αντίστοιχης ψηφιακής εφαρμογής που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Info

Για όλα τα ανωτέρω οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων και την ιστοσελίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ (www.pamth.gov.gr)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.