Εν αναμονη της Γενικης Συνελευσης των μετοχων την Πεμπτη

Την ύστατη στιγμή, λίγο πριν μπεί η «ταφόπλακα» στην εταιρία, το Δημόσιο και οι τράπεζες δίνουν το “φιλί της ζωής” στην ΕΝ.ΚλΩ, υπό την πίεση των απλήρωτων εργαζομένων της και των τοπικών κοινωνιών όπου είναι εγκατεστημένες οι παραγωγικές μονάδες της.

 

Με εγγύηση του Δημοσίου οι τράπεζες θα παράσχουν νέα χρηματοδότηση στην εταιρία, προκειμένου να αποπληρώσει υποχρεώσεις και να επαναλειτουργήσουν τα εργοστάσια της.

 

Παράλληλα θα εκπονηθεί νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης, με στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας και την εξυγίανση της επιχείρησης, με πλήρη αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της.

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας μετά από «γόνιμη συνεργασία και εξαντλητικές συζητήσεις» με τις πιστώτριες τράπεζες, επετεύχθη συμφωνία που θα δώσει τη δυνατότητα στην εταιρία θα αποδυθεί σε προσπάθεια αναδιάρθρωσης, με στόχο την εξυγίανση και την επιβίωση της.

 

Βάση του εγχειρήματος θα αποτελέσει σχέδιο που πρόκειται να εκπονήσει σύμβουλος κοινής αποδοχής της Διοίκησης της ΕΝ. ΚΛΩ., του υπουργείου και των Τραπεζών. Προηγήθηκε η καθοριστικής σημασίας συμφωνία του ΥΠΟΙΑΝ με το Υπουργείο Οικονομικών ως προς την παροχή εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου προς τα πιστωτικά ιδρύματα για τη δανειοδότηση της επιχείρησης.

 

Από την άλλη αύριο θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μετόχων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας που εκτιμάται πως θα ξεκινήσει τις εργασίες της γύρω στις δύο, μετά το μεσημέρι, με τους μετόχους του ομίλου να έχουν ως βασικό τους στόχο την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΝ.ΚΛΩ.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.