Εν αναμονη οι εργαζομενοι του Καθετου Αξονα

Παράταση μιας ακόμα ημέρας, μετά από παράκληση της εταιρίας «Ιόνιος», έδωσαν οι εργαζόμενοι του Καθέτου Άξονα Κομοτηνής-Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στη διορία που είχαν θέσει την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να μη βγουν με τα φορτηγά τους στην Εγνατία. Θυμίζουμε πως οι εργαζόμενοι βρίσκονται ήδη στον 11ο μήνα απλήρωτοι και μερίδα αυτών συνεχίζει την επίσχεση εργασίας. Καθημερινά βρίσκονται έξω από το εργοτάξιο της «Ιόνιος» στην Καρυδιά, όπου έχουν παρατάξει και φορτηγά, έτοιμα αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν για το κλείσιμο της Εγνατίας οδού. «Είμαστε αποφασισμένοι να κατεβάσουμε τα φορτηγά και να κλείσουμε την Εγνατία», τόνισε χθες ένας από τους εργαζόμενους, κατά τη συνάντηση που είχαν με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ νομού Ροδόπης και το νεοεκλεγέντα βουλευτή, κ. Αϊχάν Καραγιουσούφ. Οι εργαζόμενοι αποδέχτηκαν να περιμένουν μέχρι σήμερα, κατά παράκληση της εταιρίας, να πληρωθούν μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται, αλλά θέτουν ως πλαφόν την καταβολή τουλάχιστον 6 μισθών. Διαφορετικά, όπως τονίζουν, «ο αγώνας θα συνεχιστεί, γιατί εδώ που φτάσαμε δεν αντέχουμε άλλο».

Αϊχάν Καραγιουσούφ «Θα μεταφέρω το πρόβλημα των εργαζομένων, έτσι ώστε να ακουστεί πανελλαδικά και κεντρικά»

Από την πλευρά του ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αϊχάν Καραγιουσούφ, δεσμεύτηκε προς στους εργαζόμενους να βρίσκεται δίπλα τους, όπως και η τοπική οργάνωση του κόμματος, και να μεταφέρει το πρόβλημά τους στην Αθήνα, έτσι ώστε να ακουστεί και πανελλαδικά και κεντρικά.

Επιφυλάξεις για τα οφέλη και τη δυνατότητα ολοκλήρωσης του έργου

Σχολιάζοντας την πορεία του Καθέτου Άξονα, καταρχήν δήλωσε επιφυλακτικός για το κατά πόσον θα ωφελήσει την περιοχή μας και θα καταστεί μοχλός ανάπτυξης, όπως παρουσιάζεται, όμως παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για τη στασιμότητα, που παρουσιάζει το έργο. «Υπό αυτές τις συνθήκες βλέπω ότι δεν προχωράει», παρατήρησε, σημειώνοντας ότι «έχω τις επιφυλάξεις μου για το αν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί το έργο, γιατί θα έπρεπε ήδη να έχει παραδοθεί». «Αλλά δεν βλέπω να γίνεται τίποτα», κατέληξε, «από τη στιγμή που οι άνθρωποι δεν μπορούν να επιβιώσουν υπό αυτές τις συνθήκες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.