“Emmanuelle”: Fashion made of silk

Το Μετάξι στον χώρο της μόδας φέρει την υπογραφή της Εμμανουέλλας Κουρούδη

Ελλάδα: όταν κάτι χαλάσει ή σπάσει το ξεχνάμε και προσπαθούμε να βρούμε αλλού διαφυγή ή ζούμε νοσταλγώντας τις εποχές της δόξας.

Ιαπωνία: Όταν κάτι σπάσει, χρησιμοποιώντας τα «κομμάτια του», το ξαναφτιάχνουν αλλά καινούριο και διαφορετικό.

Συμπέρασμα: Αντί να νοσταλγούμε τις παλιές εποχές, και να στεναχωριόμαστε για τα σπασμένα, πρέπει με τα κομμάτια που έχουμε στα χέρια μας να δημιουργήσουμε κάτι καλύτερο και πιο όμορφο.

Πάνω στην λογική αυτή, γεννήθηκε η ιδέα για μία ελληνική μάρκα γυναικείων μεταξωτών αξεσουάρ. Ιθύνων νους του όλου εγχειρήματος η νεαρή Εμμανουέλλα Κουρούδη, η οποία συνδύασε την αγάπη της για τη μόδα με την επιχειρηματική εμπειρία της οικογένειάς της και μία «κληρονομιά», της Μεταξουργίας Τσιακίρη Α.Ε., η οποία πέρασε στα χέρια της ώστε να δώσει σάρκα και οστά στο όραμά της.

Ο λόγος για την πρώτη ελληνική μάρκα γυναικείων μεταξωτών αξεσουάρ, που ακούει στο όνομα “Emmanuelle”! Μια σειρά που έχει επίκεντρο τις τάσεις της μόδας, φέρει ελληνική υπογραφή, καθώς η παραγωγή γίνεται στο Σουφλί και αποτελεί προϊόν της φαντασίας και των ιδεών νέων Ελλήνων δημιουργών.

Σχεδιαστές, γραφίστες, illustrators, όλοι νέα παιδιά με απέραντη όρεξη και ταλέντο, που τολμούν και δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στην υφιστάμενη δύσκολη ελληνική πραγματικότητα.

Επικεφαλής της ομάδας η Εμμανουέλλα, μία νέα γυναίκα της «δικής μου» γενιάς που πέραν της ομορφιάς και του επιτυχημένου κατ’ εμέ αποτελέσματος, καθότι δηλώνω λάτρης των μεταξωτών, αντιπροσωπεύει μέσα από το εγχείρημα αυτό όλα όσα για τα οποία προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν πως είναι ουτοπικά και ακατόρθωτα στην υφιστάμενη ελληνική κοινωνία. Αντιπροσωπεύει εκείνους τους ανθρώπους που σε πείσμα των καιρών και των διαθέσεων κάποιων, σε μία κοινωνία όπως αυτή της Κομοτηνής, τολμά, να βλέπει το «ποτήρι μισογεμάτο» όπως η ίδια λέει. Αντιπροσωπεύει τους ανθρώπους εκείνους που συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η πίστη και η αγάπη σε αυτό που κάνεις, η πίστη στον εαυτό σου και στις ιδέες σου μπορεί να ανατρέψει τα ισχύοντα δεδομένα ή τουλάχιστον αξίζει να προσπαθήσεις ακόμα και αν οι «πιθανότητες» είναι εναντίον σου.

Η ίδια δηλώνει «τυχερή» καθότι όπως εξηγεί «έτυχε να έχω στα χέρια μου κάτι ακατέργαστο». «Αυτό με γέμισε ενέργεια και όρεξη, που στη συνέχεια μετατράπηκε σε απερίγραπτο πάθος και αγάπη προς το προϊόν». Δηλώνει αισιόδοξη τονίζοντας πως ακόμα και αν κάτι δεν πάει «όπως το υπολόγισα, αλλάζω τα δεδομένα και προσπαθώ ξανά. Με περισσότερο πείσμα και περισσότερη επιμονή. Πιστεύω στο ελληνικό μετάξι, θεωρώ ότι δεν υπολείπεται σε τίποτα από αντίστοιχα εισαγόμενα, πιστεύω στους νέους σχεδιαστές, πιστεύω στην ανάκαμψη της ελληνικής αγοράς, και πιστεύω πως τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς πρώτα να προηγηθούν αλλεπάλληλες αποτυχίες και δοκιμασίες».

Απώτερος στόχος της σε μερικά χρόνια από τώρα «δίπλα στα προϊόντα που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα, όπως το κρασί της, το λάδι της, τα νερά της, οι γεύσεις της, να ανήκει και το μετάξι. Γιατί το μετάξι είναι Ελλάδα, και δεν του αξίζει τίποτα λιγότερο από αυτό το χαρακτηριστικό».

Ένας στόχος προς την επίτευξη του οποίου έχουν ήδη γίνει τα πρώτα βήματα καθ’ ότι η “Emmanuelle” «απολαμβάνει» αυτή τη στιγμή το ενδιαφέρον μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων ανά την Ελλάδα αλλά και καταστημάτων που υποστηρίζουν Έλληνες σχεδιαστές.

Προς το παρών η πρώτη κολεξιόν της σειράς, Fall-Winter 2015-2016 είναι διαθέσιμη στο Κατάστημα «Μετάξι» στην Κομοτηνή, ενώ σε λίγες ημέρες θα λειτουργήσει και το ηλεκτρονικό κατάστημα «Μετάξι» το οποίο είναι υπό κατασκευή!

Ας ταξιδέψουμε το ελληνικό μετάξι, σε ολόκληρο τον κόσμο, με την “Emmanuelle” ως «όχημα» του ταξιδιού αυτού!

Info:

Τα προϊόντα της σειράς Emmanuelle είναι προς το παρών  διαθέσιμα στο Κατάστημα Μετάξι, είτε μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας στο 2531028555.

Facebook: Emmanuelle, fashion made of silk

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.