Εμφανιστηκε και στη Ροδοπη το Σκουληκι Crambidae

Επλήγησαν καλλιέργειες στη Μεσσούνη, προσοχή εφιστούν όλες οι ΔΑΟΚ της Περιφέρειας

Και στη Ροδόπη, και συγκεκριμένα στη Μεσσούνη, εντοπίστηκαν εντομολογικές προσβολές από προνύμφες λεπιδόπτερων της οικογένειας Crambidae με ταχύτατη εξάπλωση και εξολοκλήρου καταστροφές σε βαμβάκια και ηλίανθους.

Προς το παρόν, σύμφωνα με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, προσβολές έχουν αναφερθεί μόνο στην συγκεκριμένη περιοχή, όμως εφιστούν την προσοχή στους καλλιεργητές να ελέγχουν καθημερινά τις καλλιέργειες τους και σε περίπτωση διαπίστωσης προσβολής να επέμβουν με άμεσους ψεκασμούς των καλλιεργειών με τα κατάλληλα και εγκεκριμένα κατά καλλιέργεια εντομοκτόνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρχικά η προσβολή εντοπίστηκε στο Τυχερό Έβρου, και πλέον, σύμφωνα με τη ΔΑΟΚ Έβρου, η προσβολή επεκτείνεται με σφοδρότητα και ταχύτητα στις καλλιέργειες ηλίανθου , μηδικής και στις λοιπές παρακείμενες καλλιέργειες στις αγροτικές περιοχές Πέπλου, Θυμαριάς, Τυχερού, Φυλακτού, Λαγηνών, Λυκόφως, κ.α.

Ήδη όμως εκτός από τον Έβρο και τη Ροδόπη έχουν υπάρξει αναφορές και για προσβολή καλλιεργειών στην Καβάλα, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να υπάρχει εγρήγορση για την αντιμετώπισή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αντιμετώπιση των προσβολών καθίσταται δυσκολότερη στον ηλίανθο, μιας και η ανάπτυξή του σημαίνει πως δεν μπορεί να γίνει ψεκασμός με τρακτέρ, όπως σε χαμηλότερες καλλιέργειες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.