Ελπιζουν να μεινουν ανοιχτα τα πρακτορεια ΟΠΑΠ της Ροδοπης

Με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, αλλά και την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να συνεχίσουν να είναι κοντά στους πελάτες τους άνοιξαν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Από την πρώτη μέρα ακόμα, αρκετοί ήταν που τα προτίμησαν για την πληρωμή λογαριασμών τους, «προσπερνώντας» τις ουρές 

 
Άνοιξαν ξανά, την 1η Φεβρουαρίου, τα καταστήματα ΟΠΑΠ και στην περιοχή μας, στο πλαίσιο της ελάφρυνσης των μέτρων του δεύτερου lockdown, αν και όχι με τους καλύτερους οιωνούς, μιας και υπάρχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού, η έντονη ανησυχία ότι θα κλείσουν ξανά όλα, με ένα τρίτο lockdown, που δεν γνωρίζουν αν θα μπορέσουν να αντέξουν όλοι.
 
Η έναρξη της λειτουργίας έγινε με όλα τα μέτρα ασφαλείας, με τους ιδιοκτήτες τους να φροντίζουν για την ασφάλεια των πελατών τους, όπως έκαναν φυσικά και όλο το προηγούμενο διάστημα.
 
Αξίζει να σημειωθεί άλλωστε πως τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ βοηθούν ουσιαστικά και στην ανάσχεση των συνωστισμών σε Τράπεζες και ταχυδρομεία, μιας και μέσω αυτών μπορούν να πληρωθούν λογαριασμοί ΔΕΚΟ, οφειλές σε ΔΟΥ όπως ΕΝΦΙΑ και Φόρος εισοδήματος, και άλλες παροχές.
 

Το θετικό είναι πως προς το παρόν, η πολύμηνη κρίση δεν οδήγησε κάποιο από τα πρακτορεία σε κλείσιμο, παρόλο που αυτό μπορεί να αλλάξει, αν αναγκαστούν να κλείσουν ξανά.
 
Ο κλάδος βέβαια έχει φτάσει στα όρια του, και πολλοί ιδιοκτήτες πρακτορείων αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, αν ξανακλείσουν.
 
Αυτό που φαίνεται πάντως από την προηγούμενη εμπειρία στη Ροδόπη, είναι πως προσπαθούν να τηρήσουν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από την πανδημία, ώστε να μην γίνει μετάδοση κρουσμάτων στα καταστήματά τους, διαθέτοντας, και πριν τον Νοέμβριο αλλά και τώρα, αντισηπτικά, μάσκες και γάντια προστασίας για πελάτες και προσωπικό, καθώς και μέτρα πρόληψης του συνωστισμού και απολύμανσης χώρων και αντικειμένων.

Σάκης Παντούλης
«Ελπίζουμε τώρα που κάνουμε την επανεκκίνηση των καταστημάτων μας, να επανέρθει σιγά σιγά ο κόσμος, και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα» 

Η επανεκκίνηση ξεκίνησε με άσχημο καιρό, αλλά σιγά σιγά έχει αρχίσει να προσέρχεται και να είναι ικανοποιητική, σημείωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου Πρακτόρων Ροδόπης-Ξάνθης κ. Σάκης Παντούλης.
 
Όπως ανέφερε, η λειτουργία των πρακτορείων τους δίνει μεγάλη βοήθεια στους πολίτες, που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και εξυπηρετούνται γρήγορα και με ασφάλεια.
 
«Όπως όλα τα καταστήματα, έτσι και εμείς έχουμε πληγεί από τον κορωνοϊό, και ειδικά το δεύτερο lockdown μας έπιασε στην περίοδο των γιορτών, αλλά συνεχίστηκε και η αγωνιστική δράση σε όλα τα πρωταθλήματα» ανέφερε, σε αντίθεση με το πρώτο lockdown, όταν όλα είχαν σταματήσει.
 
«Ελπίζουμε τώρα που κάνουμε την επανεκκίνηση των καταστημάτων μας, να επανέρθει σιγά σιγά ο κόσμος, και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα» τόνισε.
 
Οι πελάτες τους, συμπλήρωσε, τους έψαχναν, και τώρα που ξεκίνησαν ξανά περιμένουν με υπομονή έξω από το πρακτορείο, και συνεργάζονται πλήρως. Έχουν δε αναρτήσει όλα τα πρακτορεία σε εμφανή σημεία τον αριθμό ατόμων που μπορούν να εισέλθουν βάση των τετραγωνικών, και τηρούν τα μέσα προστασίας, σημείωσε, τόσο για τους πελάτες τους, όσο και για τους εργαζόμενους τους.
 
Στη Ροδόπη δεν έχει κλείσει ακόμα κάποιο πρακτορείο λόγω του lockdown, σημείωσε, και ελπίζουν να μείνουν ανοιχτοί, για να μπορούν να ανταπεξέρθουν στις υποχρεώσεις τους.
 

Γιάννης Χονδρόπουλος
«Η επανεκκίνηση έχει μια περίεργη αίσθηση» 

Με αυστηρή τήρηση των όρων προσέλευσης, αλλά και με ευρηματικότητα, αντιμετώπισε το άνοιγμα του πρακτορείου ο κ. Γιάννης Χονδρόπουλος, μιας και όχι μόνο επέτρεψαν την είσοδο (μέχρι τριών ατόμων) στο κατάστημα, αλλά μετακίνησαν και ένα μηχάνημα στην άκρη του καταστήματος, ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν τους πελάτες τους χωρίς αυτοί να εισέρχονται σε αυτό.
 
Όπως σημείωσε, οι πελάτες τους περίμεναν να ανοίξουν, και ενώ η πρώτη μέρα δεν είχε τόσο μεγάλη προσέλευση, την Τρίτη ξεκίνησε να υπάρχει κάποια κίνηση, τόσο των κλασικών πελατών, όσο και πολιτών που ήθελαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, που βρήκαν την ευκαιρία να αποφύγουν με αυτό τον τρόπο τις μεγάλες ουρές.
 
«Η επανεκκίνηση έχει μια περίεργη αίσθηση», σημείωσε, όμως ελπίζουν πως σύντομα θα μπορέσουν να μπουν σε μια σειρά. Αλλωστε οι τρείς μήνες που έμειναν κλειστοί από τον Νοέμβριο, ήταν οι μήνες που έβλεπαν την περισσότερη κίνηση λόγω των γιορτών, και για πληρωμές ΔΕΚΟ και άλλων οφειλών.
 
Όμως ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η περίοδος, μιας και δεν είχαν κλείσει ποτέ τόσο καιρό και ελπίζει πως δεν θα ξανακλείσουν.

 

Παναγιώτης Αγγελίδης
«Θέλουμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε και να μην κλείσουμε ξανά» 

«Ο κόσμος ήθελε να ανοίξουμε, έρχονται όλοι στην αρχή, και μετά ξεθυμαίνει η κίνηση, όπως είδαμε στο λιανεμπόριο, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε και να μην κλείσουμε ξανά» σημείωσε ο κ. Παναγιώτης Αγγελίδης, που εξέφρασε τους φόβους του ότι θα δούμε και τρίτο lockdown.
 
Αυτό όμως θα είναι μια αρνητική εξέλιξη που ο ίδιος απεύχεται καθώς είναι δύσκολη η επανεκκίνηση ενός καταστήματος, ώστε να γίνει μόνο για μερικές ημέρες, την ώρα που τους τρείς προηγούμενους μήνες, ο κλάδος είχε μηδενικό εισόδημα, και η μόνη βοήθεια που πήρε ήταν οι επιστρεπτέες προκαταβολές, που αφενός δεν τις πήραν όλοι, αφετέρου αποτελεί απλώς χαμηλότοκο δάνειο.
 
Για αυτό και πιέζουν όλες τις πλευρές, ώστε να κινηθεί κάπως η κατάσταση στην επιστρεπτέα προκαταβολή, αλλά και να τους επιτραπεί να κάνουν αιτήσεις και για την μη επιστρεπτέα προκαταβολή μέσω της Περιφέρειας ΑΜΘ, κάτι για το οποίο φαίνεται να κινούνται τόσο τα επιμελητήρια όσο και ο Περιφερειάρχης, ώστε να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση και σε αυτή τη μορφή ρευστότητας. «Ευελπιστούμε να το ανοίξει γιατί τα πράγματα για πολλούς συναδέρφους είναι δύσκολα» ανέφερε.
 

Θέλησε να τονίσει πάντως πως ο κλάδος προσέχει πολύ με τα μέτρα ασφαλείας, δεν έχει δώσει δικαίωμα πανελλαδικά, ενώ εφαρμόζουν τις οδηγίες τόσο της Κυβέρνησης, όσο και αυτά που ζητά ο ΟΠΑΠ, που είναι ακόμα πιο αυστηρά.
 
Ζήτησε δε από τους πελάτες τους να είναι συνεργάσιμοι, ώστε όλη η διαδικασία να κινηθεί ομαλά. Παράλληλα υπενθύμισε πως τα πρακτορεία βοηθούν και να αποσυμφορηθούν οι ουρές στις τράπεζες, μέσω της πληρωμής λογαριασμών ΔΕΚΟ, οφειλών προς το Δημόσιο, καθώς και άλλων λογαριασμών, ακόμα και τέλη κυκλοφορίας.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.