Εκλογες στο Οικονομικο Επιμελητηριο Ελλαδας και στις κατα τοπους Διοικησεις

Με 10 υποψήφιους συμμετέχει η Ανεξάρτητη Κίνηση Θράκης

Στις 10 Δεκεμβρίου 2023 θα διεξαχθούν οι εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για την ανάδειξη αντιπροσώπων τόσο στη Τοπική Διοίκηση Θράκης όσο και στη Κεντρική Διοίκηση.

Το 2000, μια πρωτοβουλία Οικονομολόγων από όλη τη Περιφέρεια ίδρυσε την Ανεξάρτητη Κίνηση Θράκης (ΑΚΙΘ), χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και με βαθιά επίγνωση των ζητημάτων και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικονομολόγοι, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα.

Σε μήνυμά της η συνδικαλιστική παράταξη γνωστοποιεί την εκ νέου συμμετοχή της στην εκλογική διαδικασία με 10 υποψηφίους, θέτοντας και το πλαίσιο διεκδικήσεών της για την επόμενη μέρα.

Ακολουθεί το μήνυμα της ΑΚΙΘ:

«Από το 2004 έως το 2019 η ΑΚΙΘ ήταν μέρος της Διοικούσας του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης παρεμβαίνοντας καθοριστικά σε καίρια ζητήματα:

  • Παρενέβη έγκαιρα και αποτελεσματικά προς τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, όταν διαπίστωνε αποφάσεις και νομολογίες που έπλητταν ή αγνοούσαν την τοπική κοινωνία της Θράκης
  • Στήριξε το έργο των συναδέλφων οικονομολόγων, με ποικίλες παρεμβάσεις (φορολογικά νομοσχέδια, ασφαλιστικά νομοσχέδια, my data κ.α.)
  • Ανέπτυξε σημαντικές δραστηριότητες στην επιμόρφωση και κατάρτιση των συναδέλφων

Όλες οι θέσεις και οι παρεμβάσεις που εκφράστηκαν στα μεγάλα ζητήματα του οικονομολογικού επαγγέλματος είχαν ως κινητήριο δύναμη, την προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων οικονομολόγων τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Θράκης στις εκλογές της 10ης Δεκεμβρίου 2023 με ανανεωμένο ψηφοδέλτιο, διεκδικεί τη ψήφο όλων, για την ενίσχυση του ρόλου του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ώστε να το επαναφέρει στον καταστατικό του ρόλο, ως σύμβουλο της πολιτείας για θέματα πολιτικής οικονομίας, με γνώμονα την κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας, στο πλαίσιο των αρχών της κοινωνικής δικαιοσύνης της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, διεκδικώντας:

  • Την προστασία και τον σεβασμό του επαγγέλματος του Λογιστή – Φοροτεχνικού από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές με τις εξαντλητικές προθεσμίες (mydata, ψηφιακή κάρτα εργασίας)
  • Τη προάσπιση όλων των εκφάνσεων του οικονομολογικού επαγγέλματος και την παύση της υποβάθμισης του τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
  • Την εισαγωγή μαθημάτων Οικονομικής Παιδείας, Φορολογικής Συνείδησης και επιχειρηματικότητας στη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
  • Αναβάθμιση του ρόλου των Περιφερειακών Τμημάτων, σε αντιδιαστολή με την διαρκή υποβάθμιση της τελευταίας τετραετίας.
  • Κατοχύρωση – προστασία των επαγγελματικών δικαιωμάτων και προώθηση του ρόλου του Οικονομολογικού Επαγγέλματος στο Δημόσιο Τομέα.
  • Απαγκίστρωση από την κομματική χειραγώγηση του Επιμελητηριακού Θεσμού

Οι υποψήφιοι

  1. ΣΟΦΙΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ, Συν. Υπάλληλος Υπ. Οικονομικών
  2. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΔΑΛΑΜΠΙΡΑΣ, Στέλεχος Εμπορικής Διεύθυνσης Επιχείρησης
  3. ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΛΛΙΑΣ, Στέλεχος Οικονομικής Διεύθυνσης Επιχείρησης
  4. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (ΑΡΗΣ) ΚΥΡΑΤΖΟΓΛΟΥ, Υποψήφιος Διδάκτωρ, Πρώην Τραπεζικό Στέλεχος
  5. ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΣΑΣΑ) ΛΙΑΚΑΚΗ, Λογίστρια – Φοροτεχνικός
  6. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΥΤΑΤΙΔΗΣ, Πρώην Τραπεζικό Στέλεχος – Σύμβουλος Επιχειρήσεων
  7. ΦΩΤΙΟΣ ΜΑΛΤΕΖΟΣ, Λογιστής – Φοροτεχνικός
  8. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΗΤΣΙΚΑΣ, Λογιστής – Φοροτεχνικός και Σύμβουλος Επιχειρήσεων
  9. ΑΛΗ ΣΕΡΙΦ ΜΟΥΣΤΑΦΑ, Λογιστής – Φοροτεχνικός
  10. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΩΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, Υπάλληλος Υπ. Οικονομικών (Τελωνείο)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.