ΕΚΚ: Καλεσμα στην Πανεργατικη Απεργια στις 6 Απριλη

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής στις 10.00 το πρωί

Κάλεσμα απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής προς τα σωματεία – μέλη του και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό  και δημόσιο τομέα, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους και τους ανέργους  στο Νομό Ροδόπης, να δώσουν μαζικό και δυναμικό παρόν στη μεγάλη Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία στις 6 Απριλίου.

Αναλυτικά στο μήνυμά του αναφέρει:

«Η πανδημική κρίση του Covid -19 ήρθε να προστεθεί στην δεκαετή οικονομική κρίση των Μνημονίων. Εδώ και 12 χρόνια οι εργαζόμενοι έχουν εξοντωθεί όχι μόνο ψυχολογικά, αλλά κυρίως οικονομικά από τις ακολουθούμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές: οι μισθοί μας έχουν εξαερωθεί, το εργατικό εισόδημα έχει τσακιστεί από την έμμεση και άμεση φορολογία, οι συλλογικές μας συμβάσεις έχουν καταργηθεί στην πράξη, κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών έχουν εξαφανιστεί. Σε αυτό το δυστοπικό τοπίο, προστίθεται σήμερα ο ψηλός πληθωρισμός, η ανεξέλεγκτη ακρίβεια βασικών προϊόντων διαβίωσης: στη θέρμανση, στο ρεύμα, στα βασικά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Η κερδοσκοπία έκανε ξανά την εμφάνισή της, παραμένοντας ανεξέλεγκτη και ατιμώρητη από μια Κυβέρνηση που όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα για τον περιορισμό της, αλλά αντίθετα δείχνει να υποστηρίζει ακόμα και τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας και των μεγάλων επιχειρήσεων. Πάνω σε όλα αυτά, ήρθε να προστεθεί και ο πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης για τα σχέδια των λίγων ισχυρών, ο οποίος εντείνει όλα τα παραπάνω φαινόμενα. Η κυβερνητική πολιτική αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι δεν αναγνωρίζει τα οξυμένα προβλήματα της κοινωνίας, αδιαφορεί για την αγοραστική δύναμη των μισθών, αφήνει τις τιμές στα βασικά αγαθά για την διαβίωση ανεξέλεγκτες και επιλέγει να εφαρμόζει τη γνωστή φοροληστρική πολιτική των χαμηλών εισοδημάτων δια μέσου των έμμεσων φόρων του ΦΠΑ και του φόρου καυσίμων. Οδηγεί στην ισοπέδωση των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων. Ο μοναδικός δρόμος που μας μένει, είναι να οργανώσουμε και να διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην επιτυχία του αγώνα, με στόχο την επαναφορά των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας, να επανακτήσουμε αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα που έχουν χαθεί.

Στην Πανεργατική Απεργία στις 6 Απρίλη δίνουμε τη μάχη για: 

Κατώτατο μισθό 751 Ευρώ και την επαναφορά της ευθύνης καθορισμού του μέσαØ από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).  Επαναφορά των Κλαδικών Συμβάσεων και της υποχρεωτικότητας τους στο ΕμπόριοØ και στις Υπηρεσίες.  Κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. Κατοχύρωση του 5νθήμερου, 8ωρου, 40ωρουØ συνεχούς εργασίας.  Επαναφορά του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενδυνάμωση καιØ θωράκιση του ρόλου του ΣΕΠΕ και του ΟΜΕΔ. Διεκδικούμε αγωνιστικά:  Δραστική μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες και γενικά, μεγάληØ μείωση στα είδη πρώτης ανάγκης.  Γενναία αύξηση του αφορολόγητου των μισθωτών.Ø  Ουσιαστική μείωση των λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου στα λαϊκάØ νοικοκυριά.  Απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών καιØ των κατασχέσεων των λογαριασμών μισθοδοσίας των εργαζομένων. Τέλος, συνεχίζουμε τον αγώνα μας και για την υπεράσπιση του ΕΣΥ, την ενδυνάμωσή του με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και εναντιωνόμαστε στη συνεχή απαξίωση και υποβάθμισή του από την Κυβέρνηση που έχει ολέθριες συνέπειες για τη δημόσια υγεία.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ «ΠΑΡΩΝ» ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ 2022

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΪ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.