Εκδοθηκε η προκηρυξη για 400 συνοριοφυλακες στον Εβρο

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι 17 Φεβρουαρίου

 Εκδόθηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη 400 Συνοριοφυλάκων που θα απασχοληθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.
 
Να σημειωθεί ότι από τις προκηρυσσόμενες θέσεις ποσοστό 5% επιφυλάσσεται αποκλειστικά για τους υποψήφιους Έλληνες/ίδες πολίτες, που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Επίσης από τον αριθμό των προκηρυσσομένων θέσεων, ποσοστό 80% (Κατηγορία Α΄), ήτοι 320 θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, (Εκκλησιαστικών, Μουσικών, Γενικών, Ενιαίων κ.λπ.), περιλαμβανομένων και των απολυτηρίων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής, με εξαίρεση εκείνους του Α΄ Κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε. Α΄ Κύκλου), των Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών (Τ.Ε.Σ.), των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) και των Σχολών Ο.Α.Ε.Δ.
 
Το υπόλοιπο ποσοστό 20% (Κατηγορία Β΄), ήτοι 80 θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες, που κατέχουν α) πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β’ κύκλου ή β) απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου κατά τα ανωτέρω και επιπλέον κατέχουν πτυχίο ΕΠΑ.Λ. ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Στην κατηγορία αυτή, ως βάση υπολογισμού της βαθμολογίας (μοριοδότησης) του/της υποψήφιου/ας λαμβάνεται ο βαθμός του πτυχίου.

Πρόσθετη μοριοδότηση για τους κατοίκους του Έβρου

Πλέον των υπολοίπων, απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων είναι να κατοικούν την τελευταία διετία ή να κατοικούσαν από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους σε περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου λειτουργούν Υπηρεσίες Διαχείρισης Μετανάστευσης και Συνοριακής Φύλαξης και Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών και κατά προτίμηση στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.
 
Οι υποψήφιοι/ες που κατοικούν κατά την τελευταία διετία ή από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους σε δήμο ή δημοτική ενότητα ή δημοτικό διαμέρισμα ή κοινότητα ή οικισμό, που ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, λαμβάνουν πρόσθετη μοριοδότηση, με την προσκόμιση της βεβαίωσης κατοικίας.

Η προθεσμία υποβολής 

 Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προσκομίζοντας παράλληλα και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, μέχρι την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου και ώρα 15:00. Διευκρινίζεται ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής. Επίσης αίτηση που υποβάλλεται ταχυδρομικώς ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, δεν γίνεται δεκτή και δεν θα λαμβάνεται υπόψη για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Info

Στον ακόλουθο ηλεκτρονικό σύνδεσμο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν ολόκληρη την προκήρυξη: http://www.hellenicpolice.gr/images/stories/2020/prokirikseis20/27012020-prok_sf.pdf

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.