Εκδοθηκε η αποφαση για την πληρωση των ΠΕΔΥ σε «αγονες» περιοχες

Έως τις 19 Ιουνίου οι αιτήσεις - Οι θέσεις στην ΑΜΘ

Απόφαση για την κάλυψη θέσεων ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου (υπόχρεων και επί θητεία) που είναι κενές και αφορούν σε νησιωτικές ή άγονες ή προβληματικές περιοχές υπέγραψαν ο υπουργός Υγείας και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Για την ΑΜΘ από την εν λόγω απόφαση προβλέπεται η πλήρωση θέσεων στα εξής ΠΕΔΥ:

Έβρος
ΠΕΔΥ ΠΙ Βάλτου
ΠΕΔΥ ΠΙ Ριζίων
ΠΕΔΥ ΠΙ Πετράδων
ΠΕΔΥ ΠΙ Κυπρίνου
ΠΕΔΥ ΠΙ Πετρωτών
ΠΕΔΥ ΠΙ Πέπλου
ΠΕΔΥ ΠΙ Μ. Δέρειου
ΠΕΔΥ ΚΥ Σαμοθράκης
 
Καβάλα
ΠΕΔΥ ΚΥ Πρίνου-Θάσου
ΠΕΔΥ ΠΙ Καλλιράχης
ΠΕΔΥ ΠΙ Λιμεναριών
ΠΕΔΥ ΠΙ Θεολόγου
ΠΕΔΥ ΠΙ Παναγιάς
 
Ξάνθη
ΠΕΔΥ ΠΙ Θερμών 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων 

Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 6η Ιουνίου 2017. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 19η Ιουνίου 2017. Στην απόφαση διευκρινίζεται πως αιτήσεις και απαιτούμενα δικαιολογητικά που θα κατατεθούν μετά την 19η Ιουνίου είναι εκπρόθεσμα και δεν λαμβάνονται υπόψη.
 
Ιατροί που είχαν συμμετάσχει σε Προκήρυξη ή Πρόσκληση Ενδιαφέροντος του Υπουργείου Υγείας από το 2011, καταθέτουν αίτηση χωρίς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (εκτός κι αν τα δικαιολογητικά ήταν ελλιπή, τα οποία και συμπληρώνουν). Απαραίτητη προϋπόθεση σε αυτή την περίπτωση είναι η σαφής αναφορά στην προκήρυξη ή πρόσκληση ενδιαφέροντος που είχε λάβει μέρος ο υποψήφιος (στην οποία και είχε καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά), καθώς και σε ποια κατηγορία ιατρών (υπόχρεων ή επί θητεία) έχει συμμετάσχει. Σε διαφορετική περίπτωση ο υποψήφιος ιατρός υποχρεούται να καταθέσει εκ νέου όλα τα δικαιολογητικά. 

Δικαίωμα συμμετοχής 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι ιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου και οι ιατροί επί θητεία. Οι υπόχρεοι ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου προηγούνται των επί θητεία. Ιατροί που υπηρετούν με παράταση θητείας έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εν λόγω πρόσκληση ενδιαφέροντος.
 
Διευκρινίζεται ότι οι ιατροί (υπόχρεοι και επί θητεία) που δεν έχουν δικαίωμα επιλογής θέσης,  θα αναγράφουν στην αίτηση και στο πεδίο «ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ» τη φράση «Χωρίς δικαίωμα επιλογής θέσης».
 
Η σειρά επιλογής των κωδικών – θέσεων εκφράζει και τη σειρά προτίμησης, ενώ δεν είναι υποχρεωτική η επιλογή όλων των θέσεων καθώς και του Νομού.
 
Info
Το έντυπο της αίτησης είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.moh.gov.gr), μαζί με την προκήρυξη. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.