«Εισιτηριο» FDA στη Pharmathen, για τη μεγαλυτερη αγορα του κοσμου

Το εργοστάσιο στις Σάπες έλαβε πιστοποίηση από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Φαρμάκων

Τεράστιο βήμα, για κατάκτηση της μεγαλύτερης αγοράς φαρμάκου στον κόσμο, αποτελεί για τη Pharmathen, η πιστοποίηση από τον FDA, του εργοστασίου της εταιρείας στις Σάπες Ροδόπης. Πρόκειται, για μία θεαματική διάκριση, η οποία έρχεται από έναν Οργανισμό, με πολύ υψηλές απαιτήσεις και επιβεβαιώνει το σημαντικό έργο που συντελείται, στην πρωτοποριακή αυτή μονάδα, για τα δεδομένα της χώρας μας και όχι μόνο.

Κλιμάκιο του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων, επιθεώρησε τον προηγούμενο μήνα το εργοστάσιο σε μία σειρά από παραμέτρους ποιότητας και ασφάλειας, για το σύνολο των παραγόμενων προϊόντων, τόσο σε στερεές μορφές (ταμπλέτες και κάψουλες), όσο και ενέσιμα φάρμακα. Η επιθεώρηση, ήταν επιτυχής και επιβεβαιώθηκε ότι όλες οι «γραμμές» παραγωγής, πληρούν τις υψηλές προδιαγραφές που απαιτούνται. Η σημαντική αυτή εξέλιξη, απογειώνει τις δυνατότητες της Pharmathen, δίνοντας το «πράσινο φως», για το λανσάρισμα των προϊόντων της, στη μεγαλύτερη φαρμακευτική αγορά του κόσμου. Οι ΗΠΑ, καλύπτουν το 40% της παγκόσμιας αγοράς φαρμάκου, με ετήσιο τζίρο 340 δισεκατομμυρίων δολαρίων (293 δισ. ευρώ).
 
Η πιστοποίηση από τον FDA, ανοίγει τον δρόμο στην Pharmathen, να ανταγωνιστεί τους «γίγαντες» της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας, σε πολλές κατηγορίες φαρμάκων στερέων μορφών και στα ενέσιμα φάρμακα παρατεταμένης δράσης (LAI), για τα οποία η Pharmathen, είναι από τις ελάχιστες εταιρείες παγκοσμίως που διαθέτει σήμερα, τη μοναδική αυτή τεχνογνωσία.  
 
Η παρουσία της Pharmathen στην παγκόσμια αγορά, σχετίζεται με τις υψηλές επενδύσεις που πραγματοποιεί στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων. Σε ετήσια βάση, επενδύονται περισσότερα από 30 εκατομμυρίων ευρώ, για την ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών σκευασμάτων, αλλά και καινοτόμων τεχνολογιών. Η εταιρεία διαθέτει, περισσότερες από 8.500 άδειες κυκλοφορίας παγκοσμίως, διατηρώντας παράλληλα ισχυρές συνεργασίες, με όλες τις μεγάλες πολυεθνικές φαρμακευτικές, ενώ ο τζίρος των προϊόντων που εξάγονται, αποτελεί σχεδόν το 1% του συνόλου των εξαγωγών της χώρας.

Σημαντικό μέρος της εξαγωγικής δραστηριότητας, υποστηρίζεται από τη μονάδα των Σαπών. Η μονάδα σχεδιάστηκε, ώστε να πληροί, τα αυστηρότερα ευρωπαϊκά και αμερικανικά κριτήρια παραγωγής φαρμάκων. Αποτελεί, τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει στα χρονικά, στον φαρμακευτικό κλάδο τα τελευταία 30 χρόνια στην Ελλάδα και ολοκληρώθηκε σε μία εποχή, που η ύφεση και οι αρνητικοί οικονομικοί δείκτες κυριαρχούν στην ελληνική αγορά. Η συνολική έκταση της βιομηχανικής μονάδας, είναι 17.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ η παραγωγική δυνατότητά της, ανέρχεται σε ετήσια βάση, στα 3 δισεκατομμύρια δισκία, 2 δισεκατομμύρια κάψουλες, και 15 εκατομμύρια φιαλίδια αλλά και προγεμισμένες σύριγγες, για ενέσιμα προϊόντα.
 
Σχολιάζοντας, την επιτυχή έκβαση της επιθεώρησης, από τον FDA, ο Dr. Ευάγγελος Καραβάς, Chief Scientific Officer & Vice President of the Board, δήλωσε τα εξής:
 
«Η διαδικασία ελέγχων, από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA), επιβεβαίωσε την πεποίθησή μας, πως η μονάδα των Σαπών, πληροί τις υψηλότερες προδιαγραφές παραγωγής και ασφάλειας Διεθνώς. Αυτό βέβαια, δεν συνέβη τυχαία. Οι άνθρωποι της εταιρείας δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ενώ η εταιρεία στηρίζει με σημαντικές επενδύσεις το παραγόμενο αποτέλεσμα, τόσο σε επίπεδο καινοτομίας, όσο και ποιότητας. Οι επενδύσεις θα ενταθούν, τόσο για τις στερεές μορφές, όσο και για τα ενέσιμα LAI, καθώς η πιστοποίηση από τον FDA, μας ανοίγει πλέον νέους ορίζοντες. Η πρόκληση είναι μεγάλη, καθώς οι εξαγωγές είναι το «διαβατήριο», για την ανάπτυξη της εταιρείας και της χώρας καθώς, διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για ένα αύριο που αξίζουμε εμείς και τα παιδιά μας. Στη Pharmathen, έχουμε ένα μοτίβο, το οποίο παραμένει σταθερό και το υπηρετούμε με συνέπεια: Έρευνα – Εξωστρέφεια – Επενδύσεις».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.