Ειδος πολυτελειας πλεον τα πλυντηρια αυτοκινητων

Η αφρικανική σκόνη τα γέμισε, όμως πέρα από τις μέρες αυτές η προσέλευση έχει πέσει σημαντικά

Η αφρικανική σκόνη, που κάλυψε την πόλη μας, και όλα τα αυτοκίνητα σε αυτή, την προηγούμενη εβδομάδα, έφερε πολλή δουλειά στα πλυντήρια αυτοκινήτων, τα οποία είχαν μετά από πολύ καιρό να σχηματίζονται ουρές από τους συμπολίτες μας που ήθελαν να καθαρίσουν τα οχήματά τους.

Αυτές οι σκηνές όμως όλο και περισσότερο περιορίζονται στη μία ή δύο φορές που η αφρικανική σκόνη επισκέπτεται την περιοχή μας κάθε χρόνο, την ώρα που όλο και περισσότερο, λόγω της οικονομική στενότητας, τα πλυντήρια αυτοκινήτων βλέπουν την κίνησή τους να μειώνεται, και να θεωρούνται πλέον είδος πολυτελείας.

Κίνηση μόνο με την αφρικανική σκόνη

Όπως τόνισε ο κ. Γρηγόρης Κακαρέλης, αυτές τις ημέρες έγινε κυριολεκτικά χαμός από οχήματα που βιαζόταν να πλυθούν, ώστε να φύγει η σκόνη που τα είχε γεμίσει, όμως τους προηγούμενους τέσσερις μήνες, η κίνηση ήταν μηδαμινή.

Αυτό που βλέπουν πλέον, επισήμανε, είναι πως το καθάρισμα του αυτοκινήτου πλέον είναι πολυτέλεια για τους οδηγούς, μιας και οι πόροι είναι περιορισμένοι, με αποτέλεσμα να μην προσέρχονται στα πλυντήρια, ή τουλάχιστον να μην το κάνουν με την ίδια συχνότητα όπως παλιά.

Πάντως περίπου δύο φορές το χρόνο, όταν το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης έρχεται και στην περιοχή μας, πολλές φορές και ως λασποβροχή, τα πλυντήρια αυτοκινήτων γεμίζουν, για να μείνουν άδεια μέχρι την επόμενη.

Δεν έσπευσαν απευθείας στα πλυντήρια οι οδηγοί

Σύμφωνα με τον κ. Γεώργιο Χατζόπουλο ιδιοκτήτη του πλυντηρίου αυτοκινήτων Clean Park Bubbles στην πόλη μας  τις πρώτες μέρες της αφρικανικής σκόνης ο κόσμος ήταν πιο επιφυλακτικός καθώς περίμενε και το επόμενο κύμα κακοκαιρίας. Μετέπειτα από αυτό παρατηρήθηκε  αύξηση της κίνησης στο πλυντήριο με τους πελάτες να θέτουν ως προτεραιότητα το πλύσιμο του αυτοκινήτου τους αναζητώντας ενεργά τρόπους για τον καθαρισμό των οχημάτων τους. Το αποκορύφωμα έγινε  την Παρασκευή και το Σάββατο όπου  η ζήτηση για υπηρεσίες καθαρίσματος αυτοκινήτων αυξήθηκε σημαντικά καθώς οι οδηγοί των αυτοκινήτων επιθυμούσαν να δούνε τα οχήματα τους καθαρά όσο πιο άμεσα γινόταν.

Τα τελευταία χρόνια η κίνηση στα πλυντήρια αυτοκινήτων είναι μηδαμινή ανέφερε και από την πλευρά του ο κ.Χατζόπουλος επισημαίνοντας πως «παρατηρείται μείωση στον αριθμό των πελατών μας, καθώς το πλύσιμο του αυτοκινήτου θεωρείται ολοένα και περισσότερο ένα είδος πολυτέλειας παρά μια αναγκαιότητα». Όπως εξήγησε, με την ακρίβεια που έχει εκτοξευτεί στα ύψη οι άνθρωποι είναι πιο επιλεκτικοί στις δαπάνες τους και συχνά προτιμούν να εξοικονομούν χρήματα αποφεύγοντας υπηρεσίες που θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν μόνοι τους ή να τις αναβάλλουν για αργότερα όπως είναι το πλύσιμο του αυτοκινήτου.

Κατά τις εορταστικές περιόδους παρατηρείται μια μικρή αύξηση στην κίνηση αλλά και την περίοδο του καλοκαιριού που ο καιρός είναι πιο βοηθητικός και ο κόσμος ξεκινάει τις εξορμήσεις προς στην θάλασσα που αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να λερώνουν πιο εύκολο και οι οδηγοί να επιθυμούν συχνότερα το πλύσιμο των οχημάτων τους.

Ο κ. Χατζόπουλος κλείνοντας τόνισε πως συνολικά, παρά την αύξηση της κίνησης κατά τις εορταστικές περιόδους και το καλοκαίρι, παρατηρείται μεγάλη μείωση της γενικής κίνησης στα πλυντήρια αυτοκινήτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.