Εγκριθηκε η μεταφορα πιστωσης 41 εκατ. ευρω για την καταβολη του Κοινωνικου Εισοδηματος Αλληλεγγυης

Σε 187.187 δικαιούχους

Την εβδομάδα από 24 έως 28 Απριλίου, κατά πάσα πιθανότητα, θα καταβάλλει το υπουργείο Εργασίας το επίδομα για τον μήνα Μάρτιο στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας εγκρίθηκε μεταφορά πίστωσης ποσού 40.945.782 ευρώ για την καταβολή Απριλίου στους δικαιούχους του ΚΕΑ.
Πρόκειται για την δεύτερη καταβολή του ΚΕΑ, καθώς η πρώτη πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου. Σε σχέση με ένα μήνα πριν, τον Απρίλιο έχουν προστεθεί άλλοι 45.100 δικαιούχοι. 

Απομένει να ξεκαθαρίσει η οριστική ημερομηνία καταβολής, αν και οι αρμόδιες υπηρεσίες πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, προγραμματίζουν να την πραγματοποιήσουν τις τελευταίες ημέρες του τρέχοντος μήνα.

Με την επόμενη πληρωμή θα πιστωθούν τα χρήματα όσοι έχουν κάνει αίτηση και έχουν εγκριθεί μέχρι και το τέλος Μαρτίου ενώ τα μισά χρήματα- εφόσον ξεπερνούν τα 100 ευρώ- θα πιστωθούν στις προπληρωμένες κάρτες.

Όπως είναι γνωστό κάποιοι που έκαναν αίτηση τον Μάρτιο 2017, δεν πληρώνονται τον ίδιο μήνα αφού οι εγκεκριμένες αιτήσεις κάθε μήνα πληρώνονται τον επόμενο, όπως προβλέπει ο νόμος. Και αυτό έχει να κάνει με τον απαραίτητο χρόνο για τον πλήρη έλεγχο των στοιχείων των δικαιούχων, την προετοιμασία και μεταφορά προς τις τράπεζες των αρχείων πληρωμών και τις διαδικασίες στις τράπεζες που τηρούνται οι λογαριασμοί και εκδίδονται οι κάρτες. 

Τα συνηθέστερα λάθη 

Τα πιο συνηθισμένα λάθη στις αιτήσεις που στερούν το επίδομα είναι:
– Λάθος IBAN
– Δεν υπήρχε ο δικαιούχος του ΚΕΑ στο δηλωμένο λογαριασμό
– Δεν υπήρχε το σωστό ΑΦΜ του δικαιούχου στο δηλωμένο λογαριασμό.
– Όσοι δικαιούχοι του ΚΕΑ επικοινωνούν με τα help desk του υπουργείου και της ΗΔΙΚΑ, ενημερώθηκαν σχετικά και έρχονται σε επαφή με τις τράπεζες που τηρούν το λογαριασμό τους για τη διόρθωση ή την επικαιροποίηση των στοιχείων τους.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι δικαιούχοι του ΚΕΑ θα πρέπει να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Τη διαδικασία έκδοσης και παραλαβής της προπληρωμένης κάρτας, στην οποία θα γίνεται η πίστωση ενός μέρους του ποσού που θα χορηγείται στους δικαιούχους μέσω του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), γνωστοποίησε νωρίτερα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.