Εγκαινιαστηκε η επιχειρηματικη θερμοκοιτιδα του ΔΠΘ

Χρ. Δήμας: «Οι θερμοκοιτίδες λειτουργούν σαν ένα εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης»

Εγκαινιάστηκε η πρώτη επιχειρηματική θερμοκοιτίδα που ιδρύεται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Thinc και εδρεύει στην Ξάνθη.

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστου Δήμου, ο οποίος στην ομιλία του εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το εγχείρημα και ανέλυσε όλες της δράσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη στήριξη της έρευνας και της καινοτομίας .

Με την έναρξη λειτουργίας της θερμοκοιτίδας ολοκληρώνεται επιτυχώς η πολύμηνη προσπάθεια του ΔΠΘ, με την επίβλεψη της Αντιπρυτάνεως Έρευνας και Δια βίου Εκπαίδευσης Μαρία Μιχαλοπούλου, για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης δομής στήριξης της επιχειρηματικότητας με άμεση σύνδεση με την έρευνα που παράγεται στο πανεπιστημιακό περιβάλλον.

Ο ρόλος της Thinc είναι η στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων, η ανάπτυξη καινοτομίας, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η ενθάρρυνση των επενδύσεων και η υποστήριξη της μεταφοράς τεχνογνωσίας.

Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ και χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και το ΕΤΠΑ.

Στην εκδήλωση εγκαινίων χαιρετισμό απηύθυναν ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος και ο Πρύτανης του ΔΠΘ κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης.

Ο κ. Δήμας σε δήλωσή του ανέφερε:

«Η νέα δομή του Πανεπιστημίου στοχεύει να δημιουργήσει και να θρέψει νεοφυείς επιχειρήσεις από τους φοιτητές και ερευνητές, που να άπτονται στα πεδία της έρευνας και των νέων τεχνολογιών. Με αυτόν τον τρόπο θα διευκολυνθούν οι νέοι επιστήμονες στο ξεκίνημα και στην ανάπτυξη των ιδεών τους, αλλά θα έχουν και την δυνατότητα να αποκτήσουν έναν δίαυλο σύνδεσης, δικτύωσης και συνεργασίας με την αγορά.

Το έργο χρηματοδοτείται και από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη Χρήστος Μέτιος που υποστήριξε από την αρχή την πρωτοβουλία.

Οι θερμοκοιτίδες λειτουργούν σαν ένα εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης. Είναι πολύ σημαντικό τέτοιες δράσεις να υλοποιούνται στην περιφέρεια, καθώς συμβάλλουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του τοπικού οικοσυστήματος. Παράλληλα παρέχουν σε ταλαντούχους νέους την ευκαιρία και τα εργαλεία να υλοποιήσουν τα όνειρα και τις ιδέες τους από τον τόπο τους, αντί να αναγκάζονται να μετακινηθούν στα αστικά κέντρα.

Θερμά συγχαρητήρια στον Πρύτανη, τους Αντιπρυτάνεις, τους Καθηγητές και τους φοιτητές του πανεπιστημίου και σε όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτήν την δημιουργία. Καλή αρχή!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.