Εγκαινια για την IQOS Boutique: Το τσιγαρο του μελλοντος συνεχιζει δινοντας ψηφο εμπιστοσυνης στον μπασμα

Δημιουργία της Philip Morris International στη βάση ανάπτυξης προϊόντων μειωμένου κινδύνου

Το δικό της κατάστημα “IQOS Boutique”, του «τσιγάρου του μέλλοντος» όπως θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει το νέο καινοτόμο προϊόν της Philip Morris International, το οποίο στην Ελλάδα διατίθεται εδώ και περίπου έναν χρόνο από την θυγατρική της εταιρεία «Παπαστράτος», είναι πλέον γεγονός.
 
H “IQOS Boutique” άνοιξε και επισήμως τις πόρτες της την Παρασκευή, 23 Ιουνίου, στο κέντρο της Κομοτηνής και συγκεκριμένα στην οδό Ορφέως 11, παρουσία τόσο ήδη μυημένων στην τεχνολογία του IQOS όσο και «περίεργων» καπνιστών και μη που έσπευσαν να γνωρίσουν το προϊόν από κοντά.
 

Είχε προηγηθεί μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από το θέμα του καπνού αλλά και το μέλλον των καπνικών προϊόντων, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας μεταξύ εκπροσώπων των τοπικών ΜΜΕ και της «Παπαστράτος» κατά την οποία έγινε και η παρουσία του IQOS που θα αποτελέσει όπως έκανε σαφές ο κ. Αλέξανδρος Χατζόπουλος, Διευθυντής Εταιρικών υποθέσεων, στην Ελλάδα, το προϊόν πάνω στον οποίο η Philip Morris International θα επενδύσει το μέλλον της.
 
Άλλωστε όπως έκανε γνωστό ο κ. Χατζόπουλος σε λίγα χρόνια από τώρα η εταιρεία κολοσσός θα σταματήσει την παραγωγή των τσιγάρων, στη μορφή που σήμερα τα γνωρίζουμε, όντας ήδη «αφοσιωμένη» στην εξέλιξη και την ενίσχυση του IQOS και αντίστοιχων προϊόντων, που ανήκουν στην κατηγορία προϊόντων μειωμένου κινδύνου.
 

Άλλωστε όπως εξήγησε η Philip Morris International έχει δεσμευτεί να αναπτύξει προϊόντα μειωμένου κινδύνου εδώ και μία δεκαετία, και από το 2008 έχει επενδύσει περισσότερα από 3 δισ. δολάρια στην ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου από καινοτόμα προϊόντα που έχουν σκοπό να αναπαράγουν τις αισθητηριακές και γευστικές ιδιότητες του τσιγάρου, παράγοντας ένα αερόλυμα που θα είναι σημαντικά λιγότερο βλαβερό από τον καπνό του τσιγάρου. 

Τι είναι το IQOS 

Το IQOS είναι ένα σύστημα που λειτουργεί θερμαίνοντας τον καπνό και όχι καίγοντάς τον.

Αποτελείται από τη συσκευή και από τις αναλώσιμες ειδικά σχεδιασμένες ράβδους καπνού, ενώ βασίζεται στην καινοτόμο τεχνολογία «HEAT-NOTBURN», αρχή της οποίας είναι η θέρμανση του καπνού, αντίθετα με την καύση του καπνού στα συμβατικά καπνικά προϊόντα. Πρόκειται για μια μπαταρία σε μέγεθος κινητού τηλεφώνου, η οποία φορτίζει μια ηλεκτρονική θήκη, στην οποία εισάγονται ράβδοι καπνού. Ο χρήστης απλά εισάγει τη ράβδο στη θήκη και ρουφά. Με λίγα λόγια το IQOS θερμαίνει χωρίς να καίει το υψηλής ποιότητας χαρμάνι καπνού σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο εύρος θερμοκρασίας, ώστε να δημιουργείται μια πραγματική καπνιστική εμπειρία στους καπνιστές, χωρίς ο καπνός να καίγεται, με αποτέλεσμα η χρήση του να είναι λιγότερο επιβλαβής για τον χρήστη του σε σχέση με το συμβατικό τσιγάρο.
 

Ωστόσο όπως έκανε σαφές – και για την αποφυγή παρεξηγήσεων όπως τόνισε –  ο κ. Χατζόπουλος το IQOS δεν είναι μηδενικού κινδύνου, αλλά πρόκειται για ένα νέο καινοτόμο καπνικό προϊόν, το οποίο έως και την αδειοδότησή του ως προϊόν μειωμένου κινδύνου από  τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) – σχετική αίτηση έχει κατατεθεί από τον προηγούμενο Δεκέμβριο και η απόφαση αναμένεται σε έναν περίπου χρόνο από τώρα- η εταιρεία ενεργώντας με υπευθυνότητα, προωθεί  ως μία εναλλακτική επιλογή για τον σημερινό ενήλικο καπνιστή, που δεν επιθυμεί να διακόψει το κάπνισμα. 

Ανεπηρέαστη η συνεργασία της PMI με τις τοπικές καπνοπαραγωγικές κοινωνίες – Ψήφος εμπιστοσύνης στον μπασμά 

Η μορφή του IQOS μπορεί να θυμίζει σε κάποιον το ηλεκτρονικό τσιγάρο, ωστόσο όπως επισημάνθηκε φέρει σημαντικές διαφορές, με την σημαντικότερη εξ αυτών να είναι το γεγονός ότι στο IQOS χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη πραγματικός καπνός, σε αντίθεση με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που χρησιμοποιούν υγρά που περιέχουν νικοτίνη.
 

Στο σημείο αυτό ο κ. Χατζόπουλος στάθηκε στη χρήση του καπνού ως βασική πρώτη ύλη, για να υπογραμμίσει πως η συνεργασία και η στήριξη της Philip Morris International με τις τοπικές κοινωνίες που παράγουν καπνό, χαρακτηριστικό παράδειγμα των οποίων είναι η Θράκη, δεν θα σταματήσει, πως θα παραμείνει σταθερή η απορρόφηση του παραγόμενου προϊόντος, για να σταθεί και στη μοναδικότητα αλλά και την ανωτερότητα του μπασμά.   

Το IQOS στη διεθνή και στην ελληνική αγορά 

Το IQOS σήμερα κυκλοφορεί σε περισσότερες από 20 χώρες και έως το τέλος του 2017 αναμένεται να κυκλοφορεί σε 30-35 χώρες. Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε το 2016, αρχικά κυκλοφόρησε στην Αθήνα, ενώ εδώ και λίγους μήνες έχει αρχίσει η διανομή του και στην υπόλοιπη χώρα, με την Κομοτηνή να αποτελεί έναν από τους πρώτους σταθμούς διανομής του.
 

Μέχρι στιγμής το IQOS καταγράφει ιδιαίτερα «επιτυχημένη» πορεία η οποία μετουσιώνεται και σε νέες επενδύσεις για την PMI, όπως το νέο εργοστάσιο αποκλειστικής παραγωγής προϊόντων μειωμένου κινδύνου, όπως οι ράβδοι καπνού που χρησιμοποιούνται στο IQOS, που έγινε στην Μπολόνια της Ιταλίας, ενώ στο στάδιο της κατασκευής βρίσκεται και το νέο εργοστάσιο επί ελληνικού εδάφους και συγκεκριμένα στον Ασπρόπυργο, η κατασκευή του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2018.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.