Εφυγε σημερα απο τη ζωη ο επιχειρηματιας Γιωργος Νικολαιδης

Εφυγε σήμερα από τη ζωή ένας από τους διακεκριμένους πρωταγωνιστές του επιχειρείν της Ροδόπης, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας LI.FE-T, ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ ΑΕ., Γιώργος Νικολαϊδης.


Μια είδηση ξάφνιασε, μια και ο Γιώργος Νικολαϊδης ήταν συνεχώς στις επάλξεις του επιχειρείν της περιοχής και ως πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών-Βιοτεχνιών ν.Ροδόπης.

Ενας μαχητής της ζωής, απόλυτα αφοσιωμένος στην ιδέα τής ιδιαίτερα μεγάλης συνδρομής της βιομηχανικής παραγωγής στην οικονομία του τόπου και της χώρας, που ήταν κοντά στις επιχειρήσεις του, λαμβάνοντας υπ’ όψιν του την ανταγωνιστικότητα του προϊόντος, λειτουργώντας ο ίδιος και ως πρωτοπόρος, υιοθετώντας π.χ. την παραγωγή προϊόντων που δεν στόχευαν μόνον στη μικρή εσωτερική αγορά. Στις επιχειρήσεις έτσι, στη LI.FE-T υπήρξε πρωτοπόρος στην εισαγωγή στη χώρα μας της παραγωγής υγρών λιπασμάτων, και αργότερα και κοκκωδών, και στην ΑΛΦΑ ΠΛΑΣΤ, πριν αυτή συγχωνευτεί με τη μητρική της LI.FE-T, αλλά και μετά τη συγχώνευσή της, παράγοντας πλαστικά υλικά συσκευασίας και βιομηχανικό φιλμ.
 

Ο ποντιακής καταγωγής Γιώργος Νικολαϊδης υπήρξε όμως θερμά αφοσιωμένος και στη Θράκη και στον ποντιακό ελληνισμό. Φίλος μας, ως συνομιλητής μας στην εφημερίδα, ήταν πάντοτε πρόθυμος να μιλήσει και να καταγγείλει την αβελτηρία του ελληνικού κράτους προς το εντόπιο επιχειρείν, προτάσσοντας παράλληλα και την επιχειρηματική ευθύνη. Τους καιρούς της μνημονιακής οικονομίας και της απολύτως καταστροφικής πολιτικής που ακολουθείται προς τις επιχειρήσεις, άπειρες φορές ο Γιώργος Νικολαϊδης προσπάθησε να ευαισθητοποιήσει για την ανάγκη να κρατηθεί στη ζωή η υγιής εντοπία βιομηχανία, υπενθυμίζοντας τη σημαντική συμβολή της στην πραγματική οικονομία μέσω των θέσεων εργασίας που προσφέρει.
 

 

Στην οικογένειά του, τα θερμά μας συλλυπητήρια…
 

 

Καλό του ταξίδι…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.