Ευκαιριες κινητικοτητας στελεχων απο Μικρες και Μεσαιες Επιχειρησεις που βρισκονται στην Ε.Ε.

Πρόσκληση συμμετοχής στο πρόγραμμα Mobilise SME από το Europe Direct ΑΜΘ

Το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο δεύτερο πιλοτικό έργο του Mobilise SME (Business Exchange and Mobility Program for SMEs) που ξεκίνησε επίσημα με διάρκεια 2 έτη (2020 – 2022) και αφορά στην κινητικότητα στελεχών από Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) που βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η Κοινοπραξία Mobilise SME

Στην κοινοπραξία συμμετέχει ως εταίρος του έργου ο ΣΘΕΒ ο οποίος είναι ο συντονιστής φορέας για την Ελλάδα και την Κύπρο μαζί με 11 άλλους Οργανισμούς – Φορείς από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι εμπλεκόμενες χώρες είναι το Βέλγιο, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Σερβία, η Κροατία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Ιταλία, η Αυστρία, η Ελλάδα, η Γαλλία και το Μαυροβούνιο. Ωστόσο, οι ΜΜΕ σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να συμμετάσχουν στο έργο. 

Ο γενικός στόχος του προγράμματος κινητικότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι να υποστηρίξει τις μετακινήσεις και τις ανταλλαγές υπαλλήλων, διευθυντών ή/ και (συν) ιδιοκτητών Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Αυτά τα ταξίδια ή οι μετακινήσεις έχουν ως στόχο την ευκαιρία για τις ΜΜΕ να: 

  1. αναπτύξουν ικανότητες και δεξιότητες στις εταιρείες υποδοχής 
  2. να βελτιώσουν την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων τους 
  3. ενισχύσουν την ανάπτυξη των δεσμών με τους ευρωπαίους εταίρους (αυξάνοντας έτσι τις επιχειρηματικές ευκαιρίες διεθνώς). 

Τα χαρακτηριστικά του προγράμματος

Κύρια χαρακτηριστικά του προγράμματος Mobilise SME: 

  • Το έργο περιλαμβάνει την ανταλλαγή προσωπικού από μία ΜΜΕ που εδρεύει σε χώρα της Ε.Ε. σε άλλη ΜΜΕ σε χώρα της Ε.Ε. 
  • Το πρόγραμμα επιτρέπει σε εταιρείες με προηγούμενες συμφωνίες ή συνεργασίες να συμμετέχουν 
  • Δεν υπάρχουν προθεσμίες για συμμετοχή. Το έργο MobilseSME εκτελείται συνεχώς μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022. 
  • Αποτελείται από προσωρινή κινητικότητα τουλάχιστον 1 μήνα και μέγιστη περίοδο 6 μηνών 
  • Το προσωπικό εξακολουθεί να απασχολείται στην Εταιρεία Αποστολής (Sending Company), κατά τη διάρκεια της περιόδου κινητικότητας 
  • Η κινητικότητα συγχρηματοδοτείται εν μέρει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή 

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει; 

Μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) που βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνοντας εγγραφή στον επίσημο ιστότοπο του έργου ή επικοινωνώντας με οποιοδήποτε από τα τοπικά σημεία επαφής που εκπροσωπούν το πρόγραμμα στις αντίστοιχες περιοχές τους. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν υπάλληλοι, διευθυντές ή/ και (συν) ιδιοκτήτες. 

Info

Για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του ΣΘΕΒ, αρμόδια κ. Ελένη Ευαγγελοπούλου στο email: [email protected] & τηλ. 2410555507.  Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα στην επίσημη ιστοσελίδα του έργου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.