Ευκαιριες απασχολησης και επαγγελματικης δραστηριοποιησης

Ενημερωτική ημερίδα για το περιεχόμενο, τους στόχους και τις δράσεις του έργου «ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΠΗΣ», διοργάνωσε ο Δήμος Κομοτηνής και η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ροδόπη».

Στόχος του έργου αποτελεί η υποστήριξη 150 ανέργων κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης που ανήκουν αποδεδειγμένα σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και αντιμετωπίζουν δυσχέρειες στην επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από τις δράσεις του, αναμένεται 25 άτομα να ιδρύσουν τη δική τους νέα επιχείρηση, 70 άτομα να προσληφθούν σε επιχειρήσεις, 45 άτομα να υπογράψουν συμβάσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στον ιδιωτικό τομέα, και να ιδρυθούν 2 νέες κοινωνικές επιχειρήσεις με 5 απασχολούμενους η κάθε μία.

Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του θεματικού άξονα προτεραιότητας 4 περί «ΠΛΗΡΟΥΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΡΟΔΟΠΗ».

Δυνητικοί ωφελούμενοι του έργου, είναι:
• Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα.
• Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας / απειλούμενα από φτώχεια.
• Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.
• Άτομα με αναπηρία.

Τη γενική παρουσίαση του Προγράμματος, έκανε ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ροδόπης, κ. Στάθης Κεφαλίδης, ενώ για τη σημασία του έργου, μίλησε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κομοτηνής, κύριος Γιάννης Γκαράνης.

Όσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα αξιοποιήσουν υπηρεσίες συμβουλευτικής επιχειρηματικότητας και θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε Επιδοτούμενα Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και επιμόρφωσης.

Επίσης, οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα για τη συμμετοχή τους σε ένα από τα προγράμματα κατάρτισης.

Περισσότερες πληροφορίες δίδονται στα τηλέφωνα: 2531352423 και 2531034071.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.