Εμπορικος Συλλογος Κομοτηνης: Δεν κινηθηκε η αγορα στις χειμερινες εκπτωσεις

Μείωση τζίρου άνω του 30% παρουσίασαν οι επιχειρήσεις

Τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε για την αποτίμηση της καταναλωτικής κίνησης στην αγορά της Κομοτηνής κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων γνωστοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής.

Πωλήσεις

Το βασικότερο συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι η πλειονότητα των επιχειρήσεων (86%) καταγράφουν χαμηλότερο εκπτωτικό κύκλο εργασιών για το 2022 σε σχέση με το 2021. Μάλιστα σχεδόν 5 στις 10 επιχειρήσεις παρουσιάζουν μείωση του τζίρου, η οποία ξεπερνά το 30%.

Οι «αρνητικές επιδόσεις» γίνονται ακόμα χειρότερες σε σύγκριση με τις εποχές προ πανδημίας, σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας, καθώς το 90% των επιχειρήσεων καταγράφουν χαμηλότερες επιδόσεις σε σύγκριση με το 2019 και την προ πανδημίας εποχή.

Αξιόλογο εύρημα της έρευνας είναι επίσης πως οι επιχειρήσεις που είχαν δυνατότητα πωλήσεων και εκτός φυσικού καταστήματος (πωλήσεις μέσω κοινωνικών δικτύων, site, e-shop) εμφάνισαν χαμηλότερες επιδόσεις σε σχέση με το 2021.

Απόρροια της παραπάνω κατάστασης είναι πως η πλειονότητα των επιχειρήσεων (75%) δήλωσε πως πρόκειται να συνεχίσει τις προσφορές μετά το πέρας της περιόδου εκπτώσεων.

Στάση καταναλωτών

Τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την έρευνα, η καλύτερη περίοδος των εκπτώσεων αναδείχθηκε η πρώτη περίοδος τον μήνα Ιανουάριο.

Όσο για το ράλι ανόδου στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, το 87% των επιχειρήσεων θεωρεί ότι η υψηλή αύξηση του ενεργειακού κόστους έχει επηρεάσει αρνητικά (πολύ έως πάρα πολύ) τη λειτουργία των καταστημάτων

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.