Εμπαιγμο καταγγελλουν οι εργαζομενοι της ΕΝ.ΚΛΩ.

Θυμωμένοι και απογοητευμένοι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία επέστρεψαν χθες το απόγευμα από την Αθήνα, εφόσον το ραντεβού με τον κ. Σαχινίδη αποδείχθηκε ότι δεν είχε καθοριστεί. Οι εκπρόσωποι καταγγέλλουν ότι υπήρξε εμπαιγμός προς το πρόσωπό τους και εμφανίζονται αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα.

Συγκεκριμένα, όπως γράφτηκε χθες, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατέβηκαν στην Αθήνα με το νομάρχη Ροδόπης προκειμένου να συναντήσουν το απόγευμα τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Σαχινίδη σε ραντεβού που είχε κλείσει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Τελικά το ραντεβού δεν έγινε ούτε το απόγευμα της Τετάρτης αλλά ούτε και το πρωί της Πέμπτης και οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στην Κομοτηνή.
Όπως μετέφερε στον Δάμωνα Δαμιανό στην εκπομπή «Αιχμή του δόρατος» ο Μαρίνος Πασλίδης πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων της Φάνκο, «λυπάμαι που το λέω, δεν έγινε καμία συνάντηση. Δεν ξέρω ποιος φταίει για αυτό. Άλλοι λένε ότι υπήρχε συνάντηση, άλλοι ότι δεν υπήρχε. Δεν θα μείνω σε αυτό το θέμα αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η κυβέρνηση, από τη στιγμή που γνωρίζει όλο τον αγώνα που έχουμε κάνει, θα έπρεπε οι υπουργοί από μόνοι τους να μας συναντήσουν. Υπάρχει μία απογοήτευση, δεν ξέρω τι παιχνίδια παίζονται αλλά ό,τι και να παίζεται η κυβέρνηση έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι και θα μπορούσε να δείξει ένα κοινωνικό πρόσωπο σε εμάς. Δεν υπάρχει διάθεση εκ μέρους τους να μας συναντήσουν και αυτό με ανησυχεί όπου και να πάμε βλέπω αρνητικό κλίμα Δεν βλέπουμε αύριο και κανείς δεν μας λέει συγκεκριμένα τι θα γίνει όλοι μας παραπέμπουν στον κ. Σαχινίδη, αλλά και αυτός έχει προϊστάμενο. Ο ένας πετά το μπαλάκι αλλού».

Σήμερα συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο

Εξάλλου, χθες οι εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας την ώρα που οι συνάδελφοί τους βρίσκονταν στην Αθήνα είχαν αποκλείσει το κτίριο της Περιφέρειας από το πρωί. Σήμερα το πρωί στις 10 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής όπου και θα ενημερωθούν για τα τελευταία συμβαίνοντα στην Αθήνα».

Άννα Πατρωνίδου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.