Ε.Σ.Α.μεΑ.: Να δοθει αμεσα παραταση στο προγραμμα «Ανακυκλωνω- Αλλαζω Συσκευη» 

Λόγω σειράς παραλείψεων πολλά άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που θα ήταν δικαιούχοι απορρίφθηκαν

Με επιστολή της στα αρμόδια υπουργεία και στο φορέα διαχείρισης η ΕΣΑμεΑ ζητά παράταση του προγράμματος «Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή», που λήγει την Τρίτη 5 Ιουλίου. Όπως εξηγεί, λόγω σειράς παραλείψεων του προγράμματος πολλά άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που θα ήταν δικαιούχοι απορρίφθηκαν και πρόκειται για πρόβλημα που πρέπει να λυθεί άμεσα.

Αρχικά η εφαρμογή δεν έδινε τη δυνατότητα αναγνώρισης του ποσοστού αναπηρίας 67% και άνω αλλά 68% και άνω.  Μετά από παρέμβαση της ΕΣΑμεΑ αυτό το πρόβλημα επισημάνθηκε στην εταιρεία διαχείρισης της πλατφόρμας, και υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει λυθεί και οι δικαιούχοι άμεσα θα ειδοποιηθούν.

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε το γεγονός ότι στην εφαρμογή γίνονται δεκτές πιστοποιήσεις αναπηρίας μόνο από τα ΚΕΠΑ, κάτι που δημιούργησε αυτομάτως πολίτες με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις δύο κατηγοριών! Με επιστολή της την προηγούμενη εβδομάδα και με σειρά παρεμβάσεων η ΕΣΑμεΑ έθεσε το πρόβλημα και η μέχρι σήμερα ενημέρωση είναι ότι αναμένεται να τελεσφορήσει. Υπενθυμίζεται ότι χρειάζεται να γίνονται δεκτές βεβαιώσεις για όσους διαθέτουν πιστοποίηση αναπηρίας που έχει εκδοθεί από υγειονομικές επιτρ

οπές των νομαρχιών πριν την σύσταση των ΚΕ.Π.Α, αλλά και από τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές, Στρατού (Α.Σ.Υ.Ε.), Ναυτικού (Α.Ν.Υ.Ε.) και Αεροπορίας (Α.Α.Υ.Ε.), εφόσον είναι εν ισχύ. Όπως δηλαδή υλοποιείται με τον Προσωπικό Βοηθό.

Η ΕΣΑμεΑ αναμένει την επίσημη δημοσίευση από πλευράς του Προγράμματος ότι τα ανωτέρω έχουν λυθεί, καθώς και την ανακοίνωση παράτασής του, ώστε κανένα άτομο με αναπηρία ή χρόνια πάθηση να μην απορριφθεί, ενώ είναι δικαιούχος. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.