e-ΕΦΚΑ: Σε τροχια υλοποιησης η ψηφιοποιηση του Ιστορικου Ασφαλισης

Με την ψηφιοποίηση των ενσήμων θα εκλείψουν και οι λόγοι για τις μέχρι σήμερα καθυστερήσεις

Το «έργο-πυλώνας» για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του e-ΕΦΚΑ παρουσιάστηκε την Πέμπτη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ΕΒΕΑ, παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του Υφυπουργού Εργασίας κ. Πάνου Τσακλόγλου, του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Νίκου Μηλαπίδη, του Διοικητού του e-ΕΦΚΑ κ. Αλέξανδρου Βαρβέρη και των Υποδιοικητών του Φορέα κ.κ. Παναγιώτη Κοκκόρη και Νικόλαου Χουρδάκη.

Το έργο «Ψηφιοποίηση της ασφαλιστικής ιστορίας του e-ΕΦΚΑ» χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι προϋπολογισμού 33,2 εκατ. ευρώ και αφορά την ένταξη των ενσήμων (πριν από το 2002), στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Η διαδικασία ψηφιοποίησης σχετίζεται άμεσα με την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, καθώς με την ψηφιοποίηση των ενσήμων θα εκλείψουν και οι λόγοι για τις μέχρι σήμερα καθυστερήσεις.

Η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης του συνόλου του αρχείου του e-ΕΦΚΑ και της ψηφιοποίησης της ασφαλιστικής ιστορίας χιλιάδων ασφαλισμένων πολιτών, θα συμβάλλουν στη δημιουργία των αναγκαίων προϋποθέσεων που θα αποτρέψουν την εκ νέου συσσώρευση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Στόχος της Διοίκησης του e-ΕΦΚΑ είναι η δημιουργία ενός Φορέα φιλικού προς τον πολίτη, ευέλικτου και προσαρμοσμένου στη δυναμική των απαιτήσεων της σύγχρονης εποχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.