Δυσκολευεται να ανακτησει τη δυναμικη της η διοδος της Νυμφαιας

Παρά τις ουρές που παρατηρήθηκαν, η κίνηση παραμένει μειωμένη σε σχέση με την περίοδο πριν την πανδημία

Μόνιμα χαρακτηριστικά φαίνεται να αποκτά ο χαμηλότερος αριθμός επισκεπτών που διέρχονται από τη δίοδο της Νυμφαίας, παρά τις μεγάλες ουρές που παρατηρούνται σε αυτή κατά περιόδους, κυρίως τα Σαββατοκύριακα.

Παρόμοιες εικόνες είδαμε και τον φετινό Ιούλιο, όμως οι αριθμοί δείχνουν πως η κίνηση κινήθηκε ελαφρώς χαμηλότερα από την περυσινή χρονιά, και πολύ χαμηλότερα από το 2019, που αποτελεί και το σημείο αναφοράς για την κίνηση στον κάθετο άξονα.

Έτσι φέτος τον Ιούλιο είχαμε στη Νυμφαία 148.930 οδικές αφίξεις, μειωμένες κατά 1,3% σε σχέση με τον προηγούμενο Ιούλιο, όταν είχαν καταγραφεί 150.844.

Συνολικά οι αφίξεις το 2023, μέχρι τον Ιούλιο, κινούνται λίγο πολύ στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ελαφρώς αυξημένες κατά 2% (280.267 έναντι 274.484 το 2022).

Εκτός και αν έχουμε εξωπραγματικά νούμερα τον Αύγουστο, κάτι το οποίο δεν φαίνεται πως θα συμβεί από όσα έχουμε δει, είναι πολύ πιθανό να δούμε την κίνηση από τον κάθετο άξονα να κινείται στα περυσινά επίπεδα, όταν και ήταν μειωμένη κατά 70% σε σχέση με το 2019.

Οι λόγοι για την μείωση στην κίνηση είναι πολλαπλοί, με την ακρίβεια να επηρεάζει τον αριθμό των τουριστών που έρχονται από τις δύο από τις τρείς κυριότερες αγορές της Περιφέρειάς μας, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Παράλληλα όμως οι μεγάλες δυσκολίες και καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν και φέτος στο σημείο εισόδου, με ουρές χιλιομέτρων και αργή διέλευση των οχημάτων, έχουν επηρεάσει και την κίνηση από τον κάθετο άξονα, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να έχουν αναδείξει μεγάλα παράπονα και τη δυσφορία των τουριστών, που περνούν πολλές από τις πρώτες (και τις τελευταίες) ώρες των διακοπών τους στις ουρές.

Το πρόβλημα έχει αναδειχτεί και παλιότερα, και η λύση είναι η αναβάθμιση των υποδομών στο σημείο διέλευσης, όμως διαδοχικές κυβερνήσεις έχουν αδιαφορήσει για το ζήτημα.

Με την προσπάθεια δε για την ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη Σέγκεν, που αν γίνει θα καταστήσει ανενεργές τις διόδους αυτές, οι εργασίες για την αναβάθμιση των διόδων προς Βουλγαρία μάλλον παραπέμπονται στις καλένδες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.