ΔΥΠΑ: Ρεκορ για ενεργητικες πολιτικες απασχολησης το 2023

Οι δαπάνες ξεπέρασαν τα 854 εκατ. ευρώ

Ξεπέρασαν τα 850 εκατ. ευρώ οι συνολικές δαπάνες της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης το 2023, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ.
Συγκεκριμένα, την τριετία 2021-2023, η ΔΥΠΑ δαπάνησε 1,771 δισ. ευρώ σε δράσεις επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης, αύξηση κατά 62% συγκριτικά με τα 1,094 δισ. ευρώ που δαπανήθηκαν την προηγούμενη τριετία 2018-2020 ενώ την περίοδο 2015-2017 είχαν δαπανηθεί 1,040 δισ. ευρώ.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης περιλαμβάνουν προγράμματα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, κοινωφελούς εργασίας και νέας επιχειρηματικότητας, καθώς και συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, με επιδότηση της ΔΥΠΑ.


Περισσότεροι από 50.000 άνεργοι εργάστηκαν, μέσω προγραμμάτων απασχόλησης της ΔΥΠΑ το 2023, καταγράφοντας ρεκόρ προσλήψεων.


Ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε: «Αξιοποιώντας τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και του ΕΣΠΑ, τα τελευταία χρόνια, η ΔΥΠΑ έχει δώσει απόλυτη προτεραιότητα στην επιδότηση της εργασίας και στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, με στόχο την ταχύτερη δυνατή προώθηση των ανέργων σε νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης. Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τη στρατηγική μας, καθώς οι δράσεις μας σημειώνουν ρεκόρ προσλήψεων, συνδράμοντας καίρια στη μείωση της ανεργίας κατά σχεδόν 50% την τελευταία τετραετία. Συνεχίζουμε, λοιπόν, ακόμα πιο εντατικά να επενδύουμε σε στοχευμένες πολιτικές που βρίσκουν δουλειά στους ανέργους και προσωπικό στις επιχειρήσεις».


Για πληροφορίες σχετικά με όλες τις δράσεις της ΔΥΠΑ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο www.dypa.gov.gr.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.