Δυο οι προσφορες για το λιμανι της Αλεξανδρουπολης

Θα εκκινήσει άμεσα η διαδικασία της αξιολόγησης σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ

Τα δύο υποψήφια επενδυτικά σχήματα για την απόκτηση του 67% του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ ΑΕ) ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Πρόκειται για την κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS, όπου μετέχει και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, και τη LIBERTY PORT HOLDINGS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. (θυγατρική QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT), αμερικανικών συμφερόντων.

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ:

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, παρέλαβε σήμερα, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022, δύο (2) προσφορές για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α. Α.Ε.).

Προσφορές υπέβαλαν τα εξής επενδυτικά σχήματα (με αλφαβητική σειρά):

  1. Η κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP – EUROPORTS-EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
  2. Η LIBERTY PORT HOLDINGS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. (θυγατρική QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT).

Σύμφωνα με το Ταμείο, η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης υποβολής προσφορών θα εκκινήσει άμεσα. Οι οικονομικές προσφορές των επενδυτών που πληρούν τους όρους του διαγωνισμού θα αποσφραγιστούν σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, καταλήγει το ΤΑΙΠΕΔ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.