Δυο κτηνιατροι για την επιτηρηση ζωοασθενειων στη Ροδοπη

Συνολικά 7 οι κτηνίατροι που θα προσληφθούν με σύμβαση ορισμένου χρόνου στην Περιφέρεια ΑΜΘ - Για τον έλεγχο της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας Βοοειδών Αιγοπροβάτων και της Οζώδους Δερματίτιδας των Βοοειδών

Επτά κτηνίατρους για την κάλυψη αναγκών στην εφαρμογή εθνικών Προγραμμάτων Επιτήρησης των Λοιμωδών Επιδημικών Νοσημάτων θα προσλάβει η Περιφέρεια ΑΜΘ, από τους οποίους 2 στη Ροδόπη.
 
Συγκεκριμένα η Περιφέρεια θα προχωρήσει, στην πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά επτά ατόμων για την κάλυψη αναγκών στην εφαρμογή εθνικών Προγραμμάτων Επιτήρησης των Λοιμωδών Επιδημικών Νοσημάτων των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας, Ροδόπης και Έβρου.
 
Έτσι θα προσληφθούν τρεις κτηνίατροι στην ΔΑΟΚ Καβάλας, δύο κτηνίατροι στη ΔΑΟΚ Ροδόπης και δύο στη ΔΑΟΚ Έβρου, ένας στο Τμήμα Κτηνιατρικής Αλεξανδρούπολης και ένας στο τμήμα Κτηνιατρικής Ορεστιάδας.
 
Να υπενθυμίσουμε πως αυτό το πρόγραμμα είναι διαφορετικό από το πρόγραμμα επιτήρησης εξωτικών νοσημάτων, για το οποίο επίσης έχουν προσληφθεί κτηνίατροι, και το οποίο αφορά διαφορετικές ασθένειες από αυτές που θα επιτηρούν οι προσληφθέντες σε αυτό το πρόγραμμα.
 
Έτσι οι υποψήφιοι θα προσληφθούν για την υλοποίηση των προγραμμάτων α)της Επιτήρησης, Ελέγχου και Εξάλειψης της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών και Αιγοπροβάτων και β) των εμβολιασμών κατά της Οζώδους Δερματίτιδας των Βοοειδών, για τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις βοοειδών και αιγοπροβάτων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία θα προσληφθούν.
 
Τα βασικά καθήκοντα των κτηνιάτρων που θα προσληφθούν συνίστανται στα εξής:
 
i. Εμβολιασμός των βοοειδών της Π.Ε κατά της Οζώδους δερματίτιδας, έλεγχος της πορείας του προγράμματος εμβολιασμών και καταχώριση των στοιχείων εμβολιασμού στην αντίστοιχη Κτηνιατρική Βάση Δεδομένων του Υπ.Α.Α.Τ.
 
ii. Κλινική και επιδημιολογική επιτήρηση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων Βοοειδών και λήψη δειγμάτων παθολογικού υλικού για εργαστηριακή εξέταση, λόγω εμφάνισης ή υποψίας εμφάνισης κρουσμάτων Οζώδους Δερματίτιδας στην Περιφερειακή Ενότητα.
 
iii. Κλινική και επιδημιολογική επιτήρηση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων Βοοειδών και Αιγοπροβάτων και λήψη δειγμάτων παθολογικού υλικού για εργαστηριακή εξέταση για το πρόγραμμα επιτήρησης ελέγχου και εξάλειψης των Μεταδοτικών Σπογγωδών Εγκεφαλοπαθειών(ΜΣΕ).
 
iv. Επιτήρηση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων για την τήρηση των περιοριστικώνμέτρων καθώς και των μέτρων βιοασφάλειας, που επιβάλλονται με αποφάσεις των Αρμοδίων Κτηνιατρικών Αρχών.
 
v. Μετάβαση στις έδρες των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων για την άμεση ενημέρωση των κτηνοτρόφων.
 
vi. Σύνταξη των κατάλληλων εγγράφων, συσκευασία και μέριμνα για την άμεση αποστολή των ληφθέντων δειγμάτων, στα επίσημα Εργαστήρια ή στο κατά περίπτωση Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς.
 
vii. Κάθε μέτρο ή αρμοδιότητα που απορρέει από τις κατ’ αντιστοιχία ισχύουσες διατάξεις που καθορίζουν τις λεπτομέρειες εφαρμογής των παραπάνω προγραμμάτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.