Δυο εταιρειες της Θρακης τιμηθηκαν με τα βραβεια “Made In Greece”

Έξι συνολικά ήταν οι εταιρείες που το βράδυ της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου μοιράστηκαν τα βραβεία “Made in Greece”, θεσμός που για πρώτη φορά φέτος διοργανώθηκε από την Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ (ΕΛ.Α.Μ.), υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εξωτερικών, με σκοπό την ανάδειξη και επιβράβευση των παραγωγικών επιχειρήσεων, οργανισμών, συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και προσωπικών προσπαθειών που επιτυγχάνουν εξαιρετικές επιδόσεις και δημιουργούν σημαντική προστιθέμενη αξία στην Ελληνική οικονομία.

 

Ανάμεσα στους τυχερούς νικητές και δύο επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Θράκη. Η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία “Pharmathen” η οποία έλαβε το βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας και η εταιρεία “Sunlight” στην οποία απονεμήθηκαν το βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας και το βραβείο Βιομηχανικής Αριστείας.
Οι 6 μεγάλοι νικητές, στις 7 κατηγορίες αναδείχθηκαν από τις 122 υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν από 85 επιχειρήσεις, οργανισμούς και συνεταιρισμούς. Σημειώνεται ότι έπαινοι δόθηκαν στις επικρατέστερες υποψηφιότητες που βρέθηκαν στην τελική φάση ενώ απονεμήθηκαν και τιμητικές διακρίσεις στις αξιόλογες υποψηφιότητες κάθε κατηγορίας βραβείου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δρ. Γεώργιος Αυλωνίτης Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (ΕΛΑΜ) από το βήμα της εκδήλωσης σημείωσε ότι στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Σκορδάς σημείωσε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος είναι ότι δεν έχει πελάτες, επισημαίνοντας « ξεχάσαμε να είμαστε πωλητές και γίναμε αγοραστές και μάλιστα με δανεικά». Ο ίδιος ανέφερε «για να έχουμε πελάτες πρέπει να γίνουμε πωλητές. Πρέπει πρώτα από όλα να γίνουμε χώρα παραγωγής».

Οι χρυσοί χορηγοί των βραβείων ήταν οι εταιρείες Μαρινόπουλος, Χρυσός Οδηγός, Genesis Pharma, Ideal Standard, ενώ οι αργυροί χορηγοί είναι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και η Chiquita Ελλάς. Χορηγοί ήταν επίσης ο ΔΕΣΦΑ και ο ΟΤΕ, ενώ τα βραβεία υποστηρίζουν η ΔΕΠΑ και η AUDI.

Pharmathen: Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας “Made in Greece”

Τιμητική διάκριση με το βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας έλαβε η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία που δραστηριοποιείται και στην Ροδόπη, “Pharmathen” στο πλαίσιο του θεσμού “Made In Greece”.

Το βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας που έρχεται να προστεθεί στις επί σειρά ετών διακρίσεις της Pharmathen στο χώρο του Επιχειρείν, απονεμήθηκε στην Εταιρεία με κριτήριο τη συμβολή της στην προσπάθεια για παραγωγική ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας και την καθιέρωση ενός ελληνικού παραγωγικού αναπτυξιακού μοντέλου με έμφαση στην καινοτομία και την εξωστρέφεια.

Βασίλειος Κάτσος «Το βραβείο είναι η αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλουν οι άνθρωποι της Pharmathen στην Ελλάδα και διεθνώς»

Με αφορμή τη βράβευση της Εταιρείας στο πλαίσιο του θεσμού “Made In Greece”, ο Πρόεδρος της Pharmathen κ. Βασίλειος Κάτσος ευχαρίστησε τους διοργανωτές «για την αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλουν οι άνθρωποι της Pharmathen στην Ελλάδα και διεθνώς» συμπληρώνοντας πως «τα βραβεία που μας απονέμονται, είναι για εμάς μία έμπρακτη επιβεβαίωση της προσπάθειάς μας για συνεχή ανάπτυξη, πέρα και πάνω από την Ελλάδα της ύφεσης. Με προσήλωση στο μοντέλο επιχειρηματικής ανάπτυξης που πλέον μας διακρίνει, αιχμή της επιχειρησιακής μας λειτουργίας την επιστημονικότητα και ένα διευρυμένο portfolio προϊόντων που διατίθενται παγκόσμια, στη Pharmathen, δημιουργούμε καθημερινά για έναν κόσμο που θέλουμε να μεγαλώνουν τα παιδιά μας».

Η Pharmathen διακρίθηκε ανάμεσα σε 85 επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς και οργανισμούς που κατέθεσαν συνολικά 122 υποψηφιότητες στις 7 κατηγορίες του θεσμού.

Λίγα λόγια για τη Pharmathen

Η Pharmathen είναι μία αμιγώς ελληνική φαρμακευτική εταιρεία με διεθνή δραστηριοποίηση. Με αιχμή της επιχειρησιακής της λειτουργίας την επιστημονικότητα, η Pharmathen κατέχει ένα διευρυμένο portfolio προϊόντων που διατίθενται παγκόσμια και περιλαμβάνει πρωτότυπα και γενόσημα φάρμακα καθώς και φαρμακευτικά και παραφαρμακευτικά προϊόντα.

Σήμερα, σχεδόν 50 χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Pharmathen αποτελεί εταιρεία – μοντέλο ελληνικής επιχειρηματικότητας, καθώς είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής έρευνας & ανάπτυξης στην Ελλάδα με 20 εκ. ευρώ ετησίως, παρουσιάζει κύκλο εργασιών 162 εκ. ευρώ για το 2012 και η εξαγωγική της δραστηριότητα αγγίζει σχεδόν το 1% του συνόλου των εξαγωγών της χώρας.

Με τρία υπερσύγχρονα ερευνητικά εργαστήρια και δύο βιομηχανικές μονάδες, η Pharmathen καλύπτει στη δραστηριοποίησή της όλο το φάσμα, από την ανάπτυξη, έως την διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων.

Η Εταιρεία πρόσφατα ίδρυσε γραφεία στην Ιορδανία και την Αυστραλία και απέκτησε μόνιμη αντιπροσώπευση στην Ν. Αμερική, ενώ τα προϊόντα της είναι εγκεκριμένα σε όλες τις αγορές της Ε.Ε. και τα δικαιώματα διανομής τους εκχωρούνται στις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες παγκόσμια.

 

Μία ακόμα διάκριση «Made In Greece» για την εταιρία Sunlight

Ακόμη δυο βραβεία κατάφερε να εξασφαλίσει η εταιρία “Sunlight” τα οποία αποτελούν μια ακόμη επιβράβευση του δυναμικού επιχειρηματικού και εξαγωγικού προφίλ της βιομηχανίας.
Συγκεκριμένα της απονεμήθηκαν το βραβείο Εξαγωγικής Αριστείας και το βραβείο Βιομηχανικής Αριστείας σε 2 από τις 7 συνολικά κατηγορίες του θεσμού “Made In Greece”.

Η “Sunlight” με επίκεντρο το βιομηχανικό συγκρότημά της στο Νέο Όλβιο Ξάνθης δραστηριοποιείται εδώ και τρείς δεκαετίες στη διεθνή αγορά αποθήκευσης και διάθεσης ενέργειας, εξάγοντας το 98% των παραγόμενων προϊόντων της και αξιοποιώντας τη δυναμική της σε ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό περιβάλλον. Η Εταιρεία διαθέτει αυτόνομη επιχειρηματική παρουσία σε 9 χώρες, διατηρεί ενεργό πελατολόγιο σε περισσότερες από 100 χώρες, ενώ κατατάσσεται μεταξύ των 5 κορυφαίων παραγωγών βιομηχανικών μπαταριών στην Ευρώπη και μεταξύ των 3 κορυφαίων παραγωγών μπαταριών προηγμένης τεχνολογίας στον κόσμο. Αδιαπραγμάτευτος στόχος της είναι να ανακαλύπτει και να αξιοποιεί ευκαιρίες σε νέες αγορές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο επιχειρηματικό ενδιαφέρον, όπως η Αμερική, η Μέση Ανατολή, η Αφρική και οι χώρες της Ασίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.