Δυο ενδιαφερομενοι για το Καμπινγκ Φαναριου

Γίνεται έλεγχος του φακέλου συμμετοχής των υποψήφιων αναδόχων πριν τις οικονομικές προσφορές

Συνολικά δύο φέρεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να είναι οι ενδιαφερόμενοι για την εκμίσθωση του κάμπινγκ Φαναρίου, που υπέβαλαν φάκελο δικαιολογητικών στην Α΄ φάση του διαγωνισμού.

Να υπενθυμίσουμε πως η ΕΤΑΔ προχώρησε σε διαγωνισμό για την μακροχρόνια εκμίσθωση (20+10 χρόνια) του Κάμπινγκ, με αρχική τιμή 95.000 ευρώ το χρόνο.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του τουριστικού ακινήτου μέσω της ανακαίνισης των εγκαταστάσεων και των υποδομών του.

Ο ανάδοχος θα αναλάβει την υποχρέωση για την αναδιαμόρφωση/ανακαίνιση του συνόλου της έκτασης και των εγκαταστάσεων του κάμπινγκ με δικές του δαπάνες, απαλλάσσοντας την ΕΤΑΔ από οποιαδήποτε σχετική οικονομική επιβάρυνση. Μάλιστα ενδιαφέρει ιδιαίτερα την ΕΤΑΔ η πλήρης προσβασιμότητα του ακινήτου και των εγκαταστάσεων από άτομα με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα.

Ενδιαφερόμενοι από Ελλάδα και Βουλγαρία

Οι πληροφορίες λοιπόν θέλουν να έχουν υπάρξει δύο ενδιαφερόμενοι,  ένας από την Ελλάδα και ένας από τη Βουλγαρία, με τον διαγωνισμό να έχει ολοκληρώσει την πρώτη του φάση, και τώρα να γίνεται έλεγχος των δικαιολογητικών που υποβλήθηκαν από αυτούς.

Άλλωστε πέρα όλων των άλλων, οι υποψήφιοι, θα πρέπει επί ποινή αποκλεισμού να διαθέτουν αποδεδειγμένη ικανότητα και εμπειρία στην οργάνωση και λειτουργία τουριστικής επιχείρησης τουλάχιστον τριών ετών, πέρα από τις υποχρεώσεις για χρηματοοικονομική επάρκεια.

Παράλληλα πρέπει να καταθέσουν Τεχνική Έκθεση με την ανάπτυξη την οποία προτίθεται να πραγματοποιήσουν στο ακίνητο. Θα πρέπει σε αυτή να περιγράφουν τις προτεινόμενες εργασίες με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους, συνολικό προϋπολογισμό για αυτές και φωτορεαλιστικά σχέδια της προτεινόμενης ανάπτυξης σε επίπεδο λεπτομέρειας της επιλογής του ενδιαφερόμενου.

Η συγκεκριμένη έκθεση δεν θα αξιολογηθεί, αλλά η μη υποβολή της συνιστά λόγο αποκλεισμού του υποψηφίου από τη διαδικασία του διαγωνισμού, που αν όλα τα δικαιολογητικά είναι σωστά, θα προχωρήσει στο οικονομικό κομμάτι, στο μέγιστο 90 μέρες μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού (που ολοκληρώθηκε στις 25 Νοεμβρίου).

Το πρώτο καλοκαίρι με διαφορετική διοίκηση στο κάμπινγκ;

Το πιθανότερο είναι λοιπόν, εκτός απροόπτου, να υπάρξει ανάδοχος αυτή την άνοιξη, και αν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, το φετινό καλοκαίρι να είναι το πρώτο που το κάμπινγκ θα ξεκινήσει τη λειτουργία του υπό νέα διοίκηση.

Με δεδομένο ότι το κάμπινγκ χρειάζεται πολύ δουλειά για την επισκευή χώρων όπως το εστιατόριο, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο γρήγορα αυτά θα επισκευαστούν, αλλά και αν η τιμολογιακή πολιτική στο κάμπινγκ αλλάξει γρήγορα ή σταδιακά, ανάλογα και με την αναβάθμιση που γίνεται στο χώρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.