Δυναμικα ξεκινησε η τουριστικη σεζον για το Φαναρι

Πέτρος Καραβέτης, Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Φαναρίου «Tο Φεστιβάλ είναι η “ώθηση” που χρειάζεται το χωριό για την έναρξη της σεζόν»

Το Φανάρι και το Fanari Festival συγκεντρώνουν ήδη από την Πέμπτη το ενδιαφέρον στη Ροδόπη, με εξέχουσες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού και μουσικού χώρου να δίνουν για ακόμα μια χρονιά το παρών.

Την Πέμπτη η συναυλία του Γιάννη Χαρούλη σηματοδότησε την έναρξη της τριήμερης αυτής δράσης, προσελκύοντας στην περιοχή περισσότερους από 2.000 επισκέπτες, κάνοντας έτσι μια δυναμική αρχή με τον κόσμο να μένει εμφανώς ευχαριστημένος. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Ραδιόφωνο του Παρατηρητή ο Πέτρος Καραβέτης, πρόεδρος  της Τοπικής Κοινότητας Φαναρίου, «ειδικά για Πέμπτη που ξεκίνησε το Φεστιβάλ φέτος, αντί για Παρασκευή, ήταν όλοι πάρα πολύ ευχαριστημένοι, ο κόσμος πέρασε όμορφα, τραγούδησαν και το ευχαριστήθηκαν. Ήταν πάρα πολύ καλή αρχή και πάρα πολύ καλό το δείγμα».

Άρχισαν να έρχονται οι τουρίστες

Εκτός όμως από το φεστιβάλ που μονοπωλεί ούτως ή άλλως το ενδιαφέρον των επισκεπτών, το Φανάρι αποτελεί παραδοσιακά καθιερωμένη επιλογή ανθρώπων των γύρω οικισμών αλλά και τουριστών, κυρίως από την περιοχή των Βαλκανίων, τόσο για αυθημερόν αποδράσεις όσο και για σύντομες καλοκαιρινές διακοπές. Έτσι η περιοχή του Φαναρίου είναι γεμάτη και με τουρίστες από Ρουμανία και Βουλγαρία, αλλά και με τους ντόπιους που έρχονται για το καθημερινό τους μπάνιο, είτε και για να μείνουν για το διάστημα αυτό. «Είχαμε κάποιες ακυρώσεις τον Ιούνιο λόγω του καιρού, από Ρουμανία κατά κύριο λόγο, αλλά κινούμαστε σε φουλ καλοκαιρινούς ρυθμούς πλέον με την βοήθεια και του καιρού βέβαια. Θεωρώ ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλή κατάσταση» επεσήμανε ο κ. Καραβέτης.

Οι επιχειρηματίες του Φαναρίου φέρονται ικανοποιημένοι με την επισκεψιμότητα και την ανταπόκριση του κόσμου, καθώς και καθόλα έτοιμοι να υποδεχθούν τους επισκέπτες όλη την καλοκαιρινή περίοδο. « Έχουν προετοιμαστεί όλοι οι επαγγελματίες, όλοι το περίμεναν, αυτό το Φεστιβάλ είναι η “ώθηση” που χρειάζεται το χωριό για την έναρξη της σεζόν.  Είναι οργανωμένοι όλοι και ειδικά μετά από τόσα χρόνια. Μετά το πέρας του Φεστιβάλ δούλεψε και ο κόσμος, κάποιοι ήρθαν από νωρίς εδώ για μπάνιο και φαγητό. Δεν μπορούμε να μην είμαστε ικανοποιημένοι», δήλωσε ο κ. Καραβέτης. 

Μάλιστα, τα έργα που πραγματοποιούνται στην περιοχή δεν φάνηκε να αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα, αφού δεν έχουν επηρεάσει την επισκεψιμότητα. Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, «τα έργα δεν επηρεάζουν τους επισκέπτες, οι δρόμοι που γίνονται είναι κλειστοί, ενώ ο δρόμος μέσα στο Φανάρι είναι ακόμα ανοιχτός και πρόκειται να είναι και ο τελευταίος στον οποίο θα πραγματοποιηθούν».

Δραστήρια η επόμενη περίοδος με την επαναλειτουργία του κάμπινγκ Φαναρίου

Σχετικά με το κάμπινγκ Φαναρίου, ο κ. Καραβέτης, δήλωσε πως το μοναδικό που απομένει ώστε να ολοκληρωθούν οι διεργασίες για την λειτουργία του είναι η υπογραφή ώστε να πιστοποιηθεί η ικανότητα του να εξυπηρετήσει τους κατασκηνωτές του.

Πέρα αυτού όμως, αυτές τις μέρες εξυπηρετεί τους επισκέπτες του φεστιβάλ, με δωρεάν διαμονή έως και το πρωί της Δευτέρας. Μάλιστα οι πρώτοι κατασκηνωτές από Βουλγαρία έχουν καταφθάσει ήδη, και ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Το Φεστιβάλ βέβαια αποτελεί μόνο την αρχή της φετινής σεζόν, με εκδηλώσεις στον οικισμό όλο το καλοκαίρι, από τις 1 Ιουλίου μέχρι τις 15 Αυγούστου. Ελπίδα είναι, τόνισε ο κ. Πρόεδρος, πως θα πάνε καλά οι δράσεις αυτές, με τη βοήθεια του καιρού, αφήνοντας πίσω τα θέματα με τις βροχές του Μαΐου και του Ιουνίου, ώστε να κυλήσει ομαλά όλη η τουριστική σεζόν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.