Δωρεαν μαθηματα πληροφορικης για ανεργους απο τον ΟΑΕΔ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων για το νέο πρόγραμμα «Ακαδημία Πληροφορικής», το οποίο υλοποιεί ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τη Microsoft Hellas. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία περιλαμβάνει δωρεάν εκπαίδευση ανέργων σε ψηφιακές δεξιότητες, χάρη στην οποία όσοι από τους εγγεγραμμένους ανέργους το επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα ακόμη προσόν στην προσπάθεια τους για επανένταξη στην αγορά εργασίας.

 

Το πρόγραμμα «Ακαδημία Πληροφορικής» έχει αναπτυχθεί με ορίζοντα τριετίας και με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, κάθε εγγεγραμμένο θα έχει αποκτήσει εφόδια που θα ενισχύουν σημαντικά το εργασιακό του προφίλ.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση, μεταξύ άλλων, τις εξής υπηρεσίες: Παροχή ηλεκτρονικής εκπαίδευσης σε περισσότερα από 1.000 θέματα τεχνολογιών πληροφορικής, παροχή δωρεάν διαδικτυακής υποδομής μέσω του Office 365 για την υποστήριξη της εκπαίδευσης και δυνατότητα web office. Όλοι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα μέσω της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού.

 

Στα τέλη κάθε μήνα οι αιτούμενοι θα παραλαμβάνουν μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου κατάλληλους κωδικούς ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.