Δωρεαν η Ευρωπαικη Καρτα Νεων για πανω απο 116 χιλιαδες νεους

Μέσω της συνεργασίας ΔΥΠΑ – ΙΝΕΔΙΒΙΜ, περισσότεροι από 116.000 νέοι, που είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα της ΔΥΠΑ, μπορούν πλέον να αποκτήσουν την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, εντελώς δωρεάν. 

Η συνολική δαπάνη αναμένεται να ανέλθει στα 700.000 € και θα καλυφθεί από τη ΔΥΠΑ για τους πρώτους 116.666 νέους που θα υποβάλουν αίτηση.

Οι δικαιούχοι

Σήμερα, η Υπουργός  Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, παρευρέθηκαν στην σύμπραξη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), όπου ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Κώστας Δέρβος και ο Διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης, ανακοίνωσαν και επίσημα την δωρεάν παροχή της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων σε: 

  1. Εγγεγραμμένους Ανέργους έως 30 ετών,
  2. Μαθητές από 15 έως 29 ετών των  Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας,
  3. Σπουδαστές έως 30 ετών των ΙΕΚ της ΔΥΠΑ .

Τι προσφέρει

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και προϊόντα, στην Ελλάδα και  σε  περισσότερες από 37 χώρες  της  Ευρώπης. Οι κάτοχοι της κάρτας απολαμβάνουν εκπτώσεις και προσφορές σε προϊόντα και υπηρεσίες σε τομείς όπως εκπαίδευση, τουρισμό, μεταφορές, πολιτισμό, υγεία, αθλητισμό, διασκέδαση, εστίαση, τηλεφωνία κ.α.

Στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (europeanyouthcard.gr) βρίσκεται αναρτημένη η λίστα με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις: https://europeanyouthcard.gr/ευρωπαικη-καρτα-νεων/καταλογοσ-εκπτωσεων/

Σχεδόν 6 εκατομμύρια νέοι σε όλη την Ευρώπη είναι κάτοχοι της κάρτας, με πρόσβαση σε περισσότερες από 43.500 προσφορές, ενώ στην Ελλάδα συμμετέχουν 378 επιχειρήσεις και φορείς στο πρόγραμμα.

Αιτήσεις – Τρόποι παραλαβής

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: https://europeanyouthcard.gr/home/el/

Η κάρτα θα παραλαμβάνεται:

α) σε 146 καταστήματα της Vodafone που συνεργάζονται για αυτό το σκοπό με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και

β) στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων σε Αθήνα (Αχαρνών 417 & Κοκκινάκη, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθέριος) και Θεσσαλονίκη (Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Α’ προβλήτα, Κτίριο Γραφείων ΟΛΘ Δημόσιας Αρχής Λιμένων​).

Δηλώσεις

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σημείωσε πως «Οι νέες και οι νέοι μας βρίσκονται στο επίκεντρο των πολιτικών που εφαρμόζουμε. Η εργασιακή και ασφαλιστική πολιτική του Υπουργείου Εργασίας, σε συνδυασμό με την ευρύτερη πολιτική της κυβέρνησης, έχουν οδηγήσει σε μείωση της ανεργίας συνολικά και ειδικότερα των νέων. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Εφαρμόζουμε προγράμματα κατάρτισης, ενίσχυσης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας για τους νέους, τα οποία επεκτείνονται με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και τον προϋπολογισμό», προσθέτοντας ότι «Παράλληλα με την μεταρρύθμιση στις επικουρικές συντάξεις για τους νέους, τη νέα στεγαστική πολιτική και τις δράσεις για τη συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής στηρίζουμε στην πράξη τους νέους και τα νέα ζευγάρια και τους δίνουμε πρόσθετα εργαλεία με τα οποία θα μπορέσουν να πορευτούν στη ζωή. Κρατάμε ζωντανή την υπόσχεση μίας καλύτερης ζωής για τους νέους!».

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, συνεχάρη τους συντελεστές του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ ΔΥΠΑ και ΙΝΕΔΙΒΙΜ στον τομέα της νεολαίας και τόνισε ότι «η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων αποτελεί μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία, που λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των νέων μας, εξασφαλίζοντάς τους καλύτερη ποιότητα ζωής και περισσότερες ευκαιρίες προς την αυτονόμηση και την ενεργό συμμετοχή τους στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο». «Με την καινοτομία αυτή προάγονται ιδανικά, που στο αξιακό αλλά και στο εκπαιδευτικό μας σύστημα καταλαμβάνουν κεντρική θέση, μεταξύ άλλων η διακρατική αλληλεγγύη υπέρ των ανέργων και των νέων με στόχο τη συμπερίληψη όλων, η σύμπραξη φορέων για το κοινό όφελος, αλλά και η συνέχιση της μάθησης δια βίου, μέσα από προγράμματα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και άλλα, που ενισχύουν την κοινωνική κινητικότητα και τη συμμετοχή όλων στην οικονομική και πολιτιστική δραστηριότητα της Ευρώπης. Στόχος μας πάντοτε να δίνουμε περισσότερα και καλύτερα εφόδια στις νέες και τους νέους μας», κατέληξε η Υπουργός.

Ο Διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης ανέφερε πως «Η συνεργασία μας με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ αποτελεί μία ακόμα δράση της ΔΥΠΑ για την έμπρακτη στήριξη των νέων, διευκολύνοντας την πρόσβαση 116.000 νέων ανέργων, σπουδαστών και μαθητών σε πολλά προϊόντα και υπηρεσίες στην Ελλάδα και σε 35 χώρες της Ευρώπης μέσω της δωρεάν Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων», υπογραμμίζοντας ότι «Οι νέοι και οι νέες αποτελούν το πιο σημαντικό κεφάλαιο για το μέλλον της χώρας και για αυτό δίνουμε προτεραιότητα και υλοποιούμε στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης, κατάρτισης και σύντομα στέγασης, ώστε να πραγματοποιήσουν τους επαγγελματικούς στόχους τους και να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα της ζωής τους».

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Κώστας Δέρβος, έκανε τις εξής δηλώσεις: «Το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης αναλαμβάνοντας τον κύριο ρόλο υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στον τομέα της Νεολαίας έθεσε υψηλούς στόχους και δεσμεύτηκε να τα υπηρετήσει και να τα υλοποιήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Μείναμε προσηλωμένοι στις ιδέες μας, έχοντας πάντα γνώμονα την ενίσχυση των νέων της χώρας μας και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της ανάπτυξης, της κοινωνικής ένταξης και των ίσων ευκαιριών. Δυνατό παράδειγμα είναι το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, όπου παραλάβαμε στην αρχή της Θητείας μας ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα όπου απαριθμούσε μόνο 80 επιχειρήσεις στο δίκτυο συνεργατών του και καταφέραμε εν μέσω κοινωνικών προκλήσεων και της πανδημίας Covid 19 που έπληξε όλη τη χώρα,  να ξεπεράσουμε τις 370 προσφέροντας προνόμια και δυνατότητες σε νέους δικαιούχους. Με χαροποιεί ιδιαίτερα η συνεργασία του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, όπου άνεργοι νέοι σε όλη την Ελληνική επικράτεια θα μπορούν να είναι ταυτόχρονα και κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, υπερδιπλασιάζοντας στην ουσία τα προνόμια και τις παροχές τους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.